Kauppahalliin Houkutuksen, Kotileipomo Honey Been, La Festan ja Emman puodin lisäksi myös VENN sekä Friends & Brgrs


13.03.2023

Kauppahalli Joensuun palvelutarjonta täydentyy

Liikerakennuksessa ravintolapalveluja tarjoavat laatuburgereistaan tunnettu suomalainen hampurilaisketju Friends & Brgrs sekä suomalainen VENN, joka on sosiaalisesti vaurasta elämää viettävien ihmisten kohtauspaikka. Aiemmin on julkistettu, että Kauppahallissa kahvila-, kotileipomo- ja ravintolapalveluja tarjoavat Houkutus, La Festa ja Kotileipomo Honey Bee. Houkutus sekä La Festa jatkavat toimintaansa Joensuun keskustassa myös nykyisissä osoitteissaan ja avaavat Kauppahalliin täysin uudet ravintolat. Kotileipomo Honey Beellä on Liperissä toimipaikka, jonka lisäksi yrittäjä avaa Kauppahalliin uuden toimipisteen. Erikoistavarakauppa Emman Puoti siirtää toimintansa Torikatu 23 E:stä kauppahalliin.

– Perustimme Friends & Brgrs:n todellisille hampurilaisten ystäville, sillä sellaisia olemme itsekin. Konseptimme on, että valmistamme ruoan tuoreista, kotimaisista ja puhtaista raaka-aineista. Leivomme sämpylämme itse, jauhamme lihan omassa keittiössämme ja kypsennämme ranskalaisemme triple-cooked-menetelmällä. Emme tyydy oikoteihin, vaan käytämme ainoastaan parhaita tuoreita raaka-aineita ja hankimme ne tuottajilta, joihin voimme luottaa. Friends & Brgrsin fresh casual -ideologia perustuu vastuullisesti tuotettuihin, tuoreisiin ja kotimaisiin raaka-aineisiin sekä omassa keittiössä ja leipomossa valmistettuihin lisäaineettomiin tuotteisiin. Uusi toimipaikka on avautuessaan Friends & Brgrs:in 26. ravintola, toimitusjohtaja Tuomas Piirtola sanoo.

VENNin valikoimissa on helppoa ja herkullista purtavaa, viehkeitä viinejä ja kutkuttavia cocktaileja. VENNissä ei syödä perinteiseen alku-, pää- ja jälkiruokatyyliin. Annokset on suunniteltu jaettaviksi ystävien kesken. VENNiä operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO), jonka henkilökunta huolehtii myös Kauppahallin kaikille yhteisten asiakastilojen siisteydestä.

Kun PKO kysyi liikerakennukseen haluttuja palveluita, eniten toivottiin kahvila- tai leipomopalveluita (2 256 ääntä), juoma- tai ruokaravintoloita (1 750 ääntä) sekä erikoisliikkeitä (1 513 ääntä). Lisäksi neuvoteltiin kalakauppiaiden kanssa, mutta sellaista toimintaa ei ole liikerakennukseen tulossa.

– Vanhanmallinen toiminta lihatiskeineen ei ollut aiemmassa kauppahallissa elinvoimaista. Siksi päädyimme uudenlaiseen konseptiin, koska kyselyjen mukaan erikoiskaupalle sekä kahvila-, leipomo- ja ravintolapalveluille on eniten kysyntää, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Kauppahallin tarjonta täydentyy myös Start Me Up -liikeideakilpailun kautta. Business Joensuu etsii kumppaneidensa kanssa parhaita tulevaisuuden ideoita, joista voi kasvaa kestävää yritystoimintaa niin Pohjois-Karjalaan kuin kansainvälisestikin. PKO:n Karjalaista kauppaa ja palvelua -kilpailukategorian voittaja palkitaan liiketilalla, jonka voittaja saa veloituksetta yritystoimintansa käyttöön 6 kuukaudeksi. Lisäksi Kauppahallissa on vapaana vielä muutama liiketila, joista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä sähköpostilla kauppahalli.pko@sok.fi.

 

Vammaisneuvostolta kiitosta esteettömyydestä

PKO on esitellyt Kauppahallin suunnitelmia myös Joensuun kaupungin vammaisneuvostolle. Neuvostoon on valittu vammaisia ja pitkäaikaissairaita edustavien järjestöjen neuvottelukunnan nimeämät henkilöt ja kaupunginhallituksen nimeämät edustajat.

– PKO:lle kiitos, että käyttävät kokemusasiantuntijoita. Näkemyksemme mukaan esteettömyys on rakennuksen suunnittelussa hyvin huomioitu, neuvoston puheenjohtaja Liisa Karvinen sanoo.

 

Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 010 762 2026