Kauppahalliin mm. Houkutus, Kotileipomo Honey Bee, La Festa ja Emman puoti  


06.03.2023

Torin uuden liikerakennuksen nimikilpailun voittajaksi äänestettiin Kauppahalli Joensuu. Yleisöehdotuksista valitut vaihtoehdot olivat: Torihalli, Torihalli Pikku Hukka, Kauppahalli Pikku Hukka ja Kauppahalli Joensuu.

– Halusimme nimivalinnasta kaupunkilaisia laajasti osallistavan tapahtuman. Saimme facebookin, verkkosivujen, kirjeiden ja myymälöissämme olevien interaktiivisten Raati-näyttöjen kautta huikeat 19 513 ääntä! Kiitos kaikille äänestäneille! Äänet jakautuivat seuraavasti: 13 694 Kauppahalli Joensuu (70%), 2 815 Kauppahalli Pikku Hukka (14,5%), 1 902 Torihalli (10%) ja 1 048 Torihalli Pikku Hukka (5.5%), Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

– Tärkeintä on, että Kauppahalli Joensuusta tulee keskustaa merkittävästi elävöittävä ja ympärivuotinen kokonaisuus. Tavoite on tehdä kaupunkilaisille ja matkailijoille yhteinen olohuone, jonne halutaan kokoontua. Asiakkaiden ostokäyttäytyminen lopulta määrittelee sen mitä liiketoiminta rakennuksessa on, Kivelä sanoo.

Kun PKO kysyi liikerakennukseen haluttuja palveluita, eniten toivottiin kahvila- tai leipomopalveluita (2 256 ääntä), juoma- tai ruokaravintoloita (1 750 ääntä) sekä erikoisliikkeitä (1 513 ääntä). Erikoisliikkeistä eniten toivottiin vaate-, lelu- ja urheiluliikkeitä. Kauppahalliin on ollut kaikille avoin kumppanihaku käynnissä. Vaate-, lelu- tai urheiluliikkeitä ei tule kauppahalliin, koska näiltä toimijoilta ei tullut yhteydenottoja. Kumppanihaussa pienyrittäjiltä tuli yhteydenottoja kahvila-, grilli- ja ravintolatoiminnasta. Lisäksi neuvoteltiin kalakauppiaiden kanssa, mutta toiminnan ympärivuotisuus ja toimitusvarmuus osoittautuivat heille haasteeksi.

– Vanhanmallinen kauppahallitoiminta lihatiskeineen ei ollut aiemmassakaan hallissa liiketaloudellisesti elinvoimaista. Joensuun volyymeillä ei ole realismia haaveilla samanlaisesta tarjonnasta kuin isommissa kaupungeissa. Siksi päädyimme toisenlaiseen konseptiin, koska kyselyjen mukaan kahvila-, leipomo- ja ravintolapalveluille sekä erikoiskaupan palveluille on eniten tilausta, Kivelä sanoo.

Kauppahallissa kahvila-, kotileipomo- ja ravintolapalveluja tarjoavat Houkutus, La Festa ja Kotileipomo Honey Bee. Houkutus sekä La Festa jatkavat toimintaansa Joensuun keskustassa myös nykyisissä osoitteissaan ja avaavat kauppahalliin täysin uudet ravintolat. Kotileipomo Honey Beellä on toimipaikka Liperin Käsämässä, joka jatkaa toimintaansa ja yrittäjä avaa Kauppahalliin täysin uuden toimipisteen. Erikoistavarakaupan palveluja tarjoava Emman Puoti siirtää toimintansa Torikatu 23 E:stä kauppahalliin.

– Toimimme jo aikanaan vanhassa kauppahallissa ja nyt odotamme innolla toimintaa uudessa rakennuksessa. Tarjontamme pääpaino on hampurilaisissa kebabissa, dönerissä ja pizzoissa, joiden pohjan sekä kastikkeet valmistamme itse. Uuden toimipaikkamme nimi on vielä avoin, La Festan yrittäjät Sinan ja Sari Simsek sanovat.

– Emman Puoti myy paikallisia sekä kotimaisia elintarvikkeita ja käyttötavaroita. Valikoimassa on myös leivontaan liittyviä erikoistarvikkeita. Uskon Kauppahallin toimivan ihmisten kohtaamispaikkana aivan Joensuun sydämessä, minkä ansiosta se tarjoaa loistavan ympäristön paikallisten tuotteiden ja tuottajien esittelyyn, yrittäjä Riikka Tervonen sanoo.

– Asiakkaat ovat toivoneet Kotileipomo Honey Been myyntipistettä myös Joensuun keskustaan. Tämä on hieno mahdollisuus laajentaa toimintaa keskeiselle paikalle isojen asiakasvirtojen äärelle. Päätuotteemme on riisipiirakka, minkä lisäksi myyntiin tulee kahvilatuotteita sekä kevätkääryleitä, Honey Bee Allaga sanoo. Hänet on valittu 2020 sekä Liperin vuoden nuoreksi yrittäjäksi että vuoden käsämäläiseksi.

– Houkutus on yli kolmen vuosikymmenen aikana tullut tunnetuksi laadukkaasta ja monipuolisesta kakkuvalikoimastaan sekä raikkaasta Toiveiden-salaattibuffetistaan. Nyt tuomme parhaat palat Houkutus-ihanuuksista kaupungin paraatipaikalle. Salaattien lisäksi valikoimaamme tulevat makeat herkut, kahvit ja erikoiskahvit, monipuolinen juomavalikoima sekä suolaiset herkut. Kauppahallin arkkitehtuurissa yhdistyvät upealla tavalla perinteinen ja moderni rakentaminen, mikä vakuutti meidät välittömästi. Tori on Joensuun sykkivä sydän ja kaupunkilaisten tärkein kohtaamispaikka – siellähän Houkutuksenkin pitää olla! Kuopiosta meillä on kokemusta kauppahallitoiminnasta 16 vuoden ajalta ja olemme varmoja, että hyvällä yhteistyöllä kauppahallin yrittäjät yhdessä ihanien asiakkaidemme kanssa saamme keskustaan sen yhteisen olohuoneen, jonka Joensuu ansaitsee, yrittäjät Hanna Kokko ja Pekka Noponen sanovat.

Lisää Kauppahallin yrittäjiä julkistetaan yhteisesti sovitusti myöhemmin. Kauppahallissa on vapaana vielä muutama liiketila, joista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä sähköpostilla kauppahalli.pko@sok.fi.

Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 010 762 2026