Kiihtelysvaaraan ja Kontiolahteen Sale-myymälät


19.11.2015

Kiihtelysvaaraan ja Kontiolahteen Sale-myymälät

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) avaa muutostöiden jälkeen torstaina 19.11. kaksi uutta Sale-myymälää. ABC Kontiolahden (Uurolantie 4) ABC-market on muutettu
Sale-myymäläksi. Myymälän muutostyöt on tehty 9.-19.11. ABC Kontiolahden aukioloajat eivät muutu, joten Salekin on avoinna joka päivä klo 6-24.

– Myymälän muuttuessa Sale-konseptiin päivittäistavarakaupan tuotteiden valikoima paranee erityisesti maitotaloustuotteiden, valmisruokien ja lihajalosteiden osalta. Sale-konseptilla pystymme entistä paremmin vastaamaan omistajiemme ja muiden asiakkaiden odotuksiin ruokakaupasta, PKO:n vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen sanoo.

Kiihtelysvaaraan energiapihi yksikkö
Kiihtelysvaarassa S-marketin muutostyöt Saleksi on myös saatu päätökseen. Joensuuntie 11 A osoitteessa sijaitseva S-market ja siinä palveleva posti olivat suljettuina kokonaan asiakaskäytöstä remontin ajan 10.-18.11. Uusittu Sale Kiihtelysvaara ja posti avaavat ovensa jälleen torstaina 19.11. Myymälässä uusitaan talotekniikka ja kylmäkalusteet, jotka päivitetään energiasäästäviksi ovellisiksi ja kannellisiksi kalusteiksi. Samalla jäähdytysjärjestelmissä otetaan käyttöön ympäristöystävällinen hiilidioksidikylmätekniikka. Kiinteistön lämmitysjärjestelmä vaihdetaan öljystä ilma-vesilämpöpumpputeknologiaan. Käytännössä kiinteistö lämpiää kylmätekniikan lauhdelämmöllä, vain kovimmilla pakkasilla lämmityksessä käytetään sähköä.

– Talotekniikan uudistukset varmistavat yksikön moitteettoman toiminnan seuraavat 15-20 vuotta. Näiden uudistusten ansiosta myymälän energiankäyttö pienenee nykytilanteeseen verrattuna 30 prosenttia. Kaikessa uudis- ja korjausrakentamisessa PKO:n tavoite on aina tehdä yksiköstä mahdollisimman ympäristöystävällinen, Härkönen sanoo.

Härkösen mukaan konseptimuutokseen vaikuttaa yksikön koko.

– Tarkastelemme aika ajoin myymäläkonsepteja. Valtakunnallistenkin linjausten mukaan 400 neliön yksiköt kuuluvat Sale-konseptiin. Pienimmät S-marketit ovat 850 neliön kokoluokkaa. Salen valikoimilla pystymme pitämään hyllyt sopivan täynnä juuri niistä tuotteista, joita omistajamme toimipaikasta kaipaavat.

Konseptipäivityksillä ei ole henkilöstövaikutuksia: yksiköiden henkilöstö jatkaa työskentelyä Sale-myymälöissä. PKO on jo aiemmin vahvistanut lähimyymäläverkostoaan muuttamalla ABC-marketeja Sale-myymälöiksi. Kokemukset ovat olleet hyviä: PKO:n omistajat ja muut asiakkaat ovat ottaneet uudet myymälät erittäin hyvin vastaan.

Lisätietoja: PKO, vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen, p. 010 762 2035