Kolilla avautuu 2 rinnettä laskettelijoiden iloksi lauantaina 19.12.


15.12.2020

Ukko-Kolin rinteistä 2 avautuu laskijoiden riemuksi lauantaina 19.12. klo 10.00.

Ukko-Kolin rinteillä avataan päärinne Pielinen (nro 3), joka on 1 000 metriä pitkä ja vaikeustasoltaan punainen. Lisäksi avautuu alkeisrinne (nro 5b). Hisseistä avautuvat tuolihissi ja mattohissi. Ukko-Kolin rinnealueella on yhteensä seitsemän monipuolista rinnettä ja neljä laskijoita palvelevaa hissiä.

– Rinteet ovat pakkasjakson ansiosta erittäin hyvässä kunnossa, joten tervetuloa laskettelemaan! Laskettelu Ukko-Kolin rinteissä on kuin sukeltaisi maisematauluun. Kansallispuisto aukeaa aivan jalkojen juuressa, Break Sokos Hotel Kolin hotellinjohtaja Pasi Ripatti sanoo.

– Rinteiden lumettaminen vaatii, että lämpötila on vähintään -4 astetta. Parhaimmillaan lumentuotto on alle -10 asteen kuivassa pakkassäässä, jolloin lumentuotto on kolminkertainen verrattuna puolet lämpimämpään säähän. Tämänhetkiset sääennusteet näyttävät lumetuksen suhteen hieman haasteellisilta, mutta jokainen pakkasjakso käytetään hyödyksi rinteiden lumetukseen. Teemme koko ajan töitä sen eteen, että saamme mahdollisimman pian avattua lisää rinteitä, rinnepäällikkö Janne Jetsonen sanoo.

Erinomaisessa kunnossa olevat rinteet ovat avoinna joka päivä klo 10–18.

– Internetistä osoitteesta koliski.fi/laskettele voi tarkistaa viimeisimmät tiedot rinteiden osalta sekä hissilippujen ja muiden palveluiden hinnat. Suosittelemme hissilippujen ostamista ennakkoon verkkokaupasta, Jetsonen toteaa.

Ukko-Kolin rinteillä toimitaan Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) antamien suositusten mukaan, jotta niin asiakkailla kuin henkilökunnalla on mahdollisimman turvallista toimia rinnealueella.

Ulkotiloissa toivomme noudatettavan seuraavia ohjeita:

  • tule rinteeseen vain terveenä
  • huolehdi turvaväleistä
  • muista käsi- ja yskimishygienia
  • laita käytetyt nenäliinat ja kertakäyttöiset suojamaskit roskikseen
  • osta lippusi etukäteen verkkokaupasta jos mahdollista
  • käytä etämaksua aina kun mahdollista
  • lataa puhelimeesi Koronavilkkusovellus
  • toimi vastuullisesti, noudata rinnesääntöjä sekä henkilökunnan antamia ohjeita.

Lisätietoja   PKO, rinnepäällikkö Janne Jetsonen, p. 010 762 3622,  www.koli.fi