Kolin kansallispuistoon täyspitkä frisbeegolfrata


30.06.2021

Kolin kansallispuiston rinnealueelle avataan 18-väyläinen frisbeegolfrata. Täysin uniikki rata kiertää Ukko-Kolin rinteitä henkeäsalpaavan kauniissa kansallismaisemassa. Upeiden näkymien lisäksi rata tarjoaa fyysistä haastetta; korkeuseroa kertyy reilut 200 metriä. Frisbeegolfrata avataan virallisesti 7.7.2021 avajaiskilpailun merkeissä.

Uuden, täyspitkän radan suunnittelusta ovat vastanneet joensuulainen lajiaktiivi Ville Nivalainen Obsidian Discilta sekä Prodicy Disc Europe.

Hankkeen edistämisessä mukana ollut Break Sokos Hotel Kolin johtaja Pasi Ripatti kertoo, että ajatus frisbeegolfradasta on kytenyt alueella jo useita vuosia.

”Lajin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti, ja se tarjoaa uuden kiinnostavan mahdollisuuden kotimaan matkailuun myös Kolin kansallismaisemassa, joten päätimme nyt vihdoin toteuttaa hankkeemme. Frisbeegolfia on helppo harrastaa, ja näemme tässä ison potentiaalin.”

Rinnealue ympärivuotiseen käyttöön

Rata valmistuu jo olemassa olevalle laskettelurinnealueelle. Näin ollen sillä ei ole vaikutusta Kolin kansallispuiston luontoon. Hanke on saanut myös Metsähallituksen hyväksynnän.

”Alueella on valmiina laaja palvelutarjonta, jota frisbeegolfin harrastajat voivat hyödyntää omien tarpeidensa mukaan. Itse golfaaminen on heille ilmaista”, Ripatti sanoo.

”Kolin matkailualueesta on tullut yksi Suomen suosituimpia ympärivuotisia matkakohteita. Nyt haluamme palvella matkailijoita entistä paremmin monipuolistamalla rinnealueen käyttöä myös talvisesongin ulkopuolella. Frisbeegolf-rata tuo maisemahissin ja rinneravintolan ohella hyvän lisän kesäkauden tarjontaan”, toteaa matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen Pohjois-Karjalan Osuuskaupasta.

Heinäkuussa avattava rata kantaa nimeä Koliski Frisbeegolf. Lähtöpaikkana on Ukko-Kolin rinnetupa, ja rata kulkee rinteiden huipulle asti. Suomessa on nykyisin vajaat 800 radan verkosto, johon Koli tarjoaa aivan uudenlaisen, jännittävän vaihtoehdon.

Uuden frisbeegolfradan rakentamisesta on vastannut Koliskin rinnemiehet Kolin rinnepäällikkö Janne Jetsosen johdolla, ja sen avajaiskilpailua (7.7.2021) isännöi lajin huippunimiin kuuluva Seppo Paju.

Lisätiedot: Pasi Ripatti, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Koli, puh. 050 354 4766, pasi.ripatti@sok.fi

Maisemahotelli Break Sokos Hotel Koli sijaitsee kansallispuistossa Kolin huippujen tuntumassa. Hotellissa on 82 huonetta sekä Koli Relax Spa. Rinteisiin ja vaellusreiteille pääsee suoraan hotellin pihasta. Hotellia operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

https://www.sokoshotels.fi/fi/koli/sokos-hotel-koli