Korkealaatuista paikallista perunaa Liperistä!


06.06.2013

Liperin Mattisenlahdessa sijaitseva Hirvosen perunanviljelytila on tarjonnut pohjoiskarjalaisille kuluttajille puhdasta, korkealaatuista ja lähes 100%:sti paikallisesti tuotettua perunaa jo yli 39 vuoden ajan!

Olemme kuluttajalla töissä, perunanviljely on elämäntehtävämme! Työmme on jatkuvaa kehittämistä, ideointia ja laaduntarkkailua. Teemme työtä sitoutuneena tähän puhtaaseen maahamme, josta ruokamme tulee nyt ja tulevaisuudessa, kuvaa tuotannon tekijöitä tilan perustaja Juhani Hirvonen.

Juhani ja Tarja Hirvosen perustama yritys siirtyi neljä vuotta sitten sukupolvenvaihdoksessa viljelijäpariskunnan pojalle, Ville Hirvoselle. Tuotannon jatkuvuus on tilalla turvattu.

– Asenteeni perunanviljelyyn ja yrittämiseen ylipäätään olen saanut pienestä pitäen, kotipelloilta. Perunan tuotanto ja viljeleminen vaatii jatkuvaa oppimista, nöyrää asennetta ja ympäristössä tapahtuvien muutosten havainnointia, kertoo tilan uusi isäntä Ville Hirvonen.

– Korkealaatuisen  perunan tuotanto tilallamme perustuu tarkoituksenmukaisiin, kasvuolosuhteisiin sopiviin lajikkeisiin, sertifioidun, tarkastetun siemenperunan käyttöön, puhtaisiin ja turvallisiin kasvuolosuhteisiin sekä vahvaan viljelyn ammattitaitoon ja moderniin teknologiaan.

Hirvosten vinkki kuluttajille: markkinoille on tulossa uusi herkullinen yleisperuna ”Excellency”, tarkkailkaa siis lähikauppanne perunalaareja!

Peruna on terveellinen, halpa ja ekologinen ruoka, jolla on pieni hiilijalanjälki. Etelä-Amerikasta kotoisin olevaa perunaa (Solanum tuberosum) on viljelty Suomessa 1730-luvulta lähtien. B- ja C-vitamiinin lisäksi peruna sisältää myös runsaasti kivennäis- ja hivenaineita sekä arvokasta ravintokuitua. 

Lue lisää netistä: www.kasvikset.fi , www.properuna.fi, www.hirvosenperuna.com.