21.12.2023
Maamerkki on metallinen, sydämen muotoinen ja siihen tulee Joensuu valaistuna tekstinä. Merkin on suunnitellut joensuulaisen arkkitehtitoimisto Vaaka-ARK Oy:n Karri Vaakanainen. Sydänkehyksen on toteuttanut liperiläinen Matsomix Oy, pinnan käsittelyn on tehnyt taiteilija Katja Kouvalainen, logot on tuottanut Hurry Oy ja teoksen Joensuu -tekstin on toteuttanut Joen Kilpituote Oy. Led-valojen toteutuksesta vastaa Valo Lux Oy Ylämyllyltä. Sydämen sähkösuunnittelusta vastaa Karelian Sähkö Oy.
– Maamerkki on näkyvällä paikalla Joensuun keskustassa houkutellen joensuulaisia ja matkailijoita ottamaan selfiekuvia merkin äärellä kaikkina vuodenaikoina. Tällä tavalla maamerkki toteuttaa kahta eri tehtävää: se osaltaan lisää Joensuun keskustan vetovoimaa ja toisaalta levittää kuvaa Joensuusta matkailijoiden ottamien kuvien kautta, projektipäällikkö Anne Mujunen toteaa.
– On hienoa, että keskustaan tulee lisää pysyviä maamerkkejä lisäämään alueen kiinnostavuutta, kaupunkikeskustayhdistys Virta ry:n toiminnanjohtaja Minna Valonen sanoo.
– Kun Joensuun kaupunki ehdotti yhteistyötä, mielellään lähdimme mukaan. Joensuun keskustan elinvoiman lisääminen sekä maakunnan matkailumarkkinoinnin edistäminen ovat meille sydämen asia. Ne ovat Tehdään Pohjois-Karjalasta parempi paikka elää -missiomme käytännön toteuttamista, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.
– Yhteistyö Kulttuurin unelmavuosi -hankkeen kanssa on poikinut monenlaisia Joensuun keskustaa elävöittäviä tapahtumia. Alkuvuodesta toteutimme yhteistyössä kauppahallin työmaa-aitaan Suomen suurimman julkisen lasten tekemän taideteoksen. Hienoa, että yhteistyöstä jää nyt myös pysyvä taideteos keskustaan ihmisten iloksi, PKO:n viestintäjohtaja Petri Vähä sanoo.
Kauppahalli Joensuun työmaa-aitaan tehty Ystävyyden tori -yhteisöllinen taideteos koostui 1 200 Joensuun alakoululaisten tekemästä piirustuksesta ja maalauksesta. Piirustukset ja maalaukset oli painettu työmaa-aidan päälle viritettyyn muoviseen kankaaseen. Työmaa-aidan purkamisen jälkeen Joensuun Nuorisoverstaalla on jatkojalostettu muovisesta kankaasta kestokasseja.
Joensuun kulttuurin unelmavuosi 2023 toteutti 178 maksutonta tapahtumaa Joensuussa ja sen pitäjillä. Kävijämäärä oli 180 000 ja unelmavuosi työllisti 675 alan toimijaa. Joensuun Kulttuurin unelmavuosi 2023 oli toinen viiden Saimaan ympäristön keskuskaupungin unelmavuosisarjasta, joka toteutuu vuosina 2022–2025.
Kuvassa Joensuun kaupungin kulttuurijohtaja Katriina Leppänen ja PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä testaavat selfiesydäntä.
23.01.2025 | Tästä ilmoitimme
22.01.2025 | Tästä ilmoitimme
22.01.2025 | Tästä ilmoitimme