Lahjoituksella tukea vähävaraisten perheiden lasten harrastuksiin


15.12.2016

Lahjoituksella tukea vähävaraisten perheiden lasten harrastuksiin


Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelän 50-vuotisjuhlien muistamisina tulleet varat lahjoitetaan vähävaraisten perheiden lasten harrastustoiminnan tukemiseen. Eri järjestöt, yritykset ja muut yhteisöt antoivat syntymäpäivälahjoituksia yhteensä 26 000 euroa.

– Syntymäpäivämuistamisina tulleet lahjoitukset ohjataan vähävaraisten perheiden lasten harrastustoiminnan mahdollistamiseen. Olen äärimmäisen otettu ja kiitollinen siitä, että yritysmaailma, yksityiset ihmiset sekä eri järjestöt ja yhdistykset halusivat lahjoittaa lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen näin runsaskätisesti varoja, Kivelä sanoo.

Joensuun konservatorio, jalkapalloseura Jippo-juniorit ry, jääkiekkoseura Juniori Jokipojat ry, koripalloseura Kataja Basket juniorit sekä kontiolahtelainen salibandyseura LeBa ovat lahjoituksen saajat. Urheiluseurat käyttävät varat joko juniorien toimintamaksujen alentamiseen tai varustehankintojen tukemiseen. Konservatorio käyttää varat vapaapaikan saaneiden oppilaiden musiikkileiritoiminnan tukemiseen.

– Joensuun konservatorio on suuresti kiitollinen lahjoituksesta ja se on merkittävä apu vähävaraisten oppilaiden musiikinopiskelun tukemiseen. Musiikkileirit ovat musiikin harrastajille suuria inspiraation lähteitä, eikä tässä tapauksessa niille osallistuminen olisi oppilaille mahdollista ilman tätä lahjoitusta, Joensuun konservatorion va.rehtori Otto Korhonen sanoo.

– Lahjoitus osuu sikäli hyvään saumaan, että meillä LeBassa on tehty valmiiksi malli vähävaraisten perheiden lasten harrastustoiminnan tukemiseksi. Tukea voivat saada esimerkiksi erittäin monilapsisten tai yksinhuoltajaperheiden lapset tai perhe, jota on kohdannut pitkäaikaistyöttömyys, seuran varapuheenjohtaja Jouni Pykäläinen sanoo.

Lahjoitusvarat siirretään konservatoriolle ja seuroille, jotka hoitavat tuen jakamisen harrastajille. Toimijoiden johtokunnat jakavat varat heille tulleiden hakemusten perusteella. Perheiden taloudellisesta tilanteesta pyydetään lausunto sosiaalitoimistosta, jotta tuki varmasti kohdistuu sitä eniten tarvitseville. Konservatorion ja urheiluseurojen arvion mukaan vuosittain useita kymmeniä lapsia ja nuoria saa tällä tavoin helpotusta arkeensa. Lahjoituksella tuetaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa viiden vuoden ajan.

Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, puh. 010 762 2026
Joensuun konservatorio, va. rehtori Otto Korhonen, puh. 050 310 9452
LeBa, varapuheenjohtaja Jouni Pykäläinen, puh. 050 373 9188