Lieksan liikuntahallin rakentaminen alkaa kesä-heinäkuussa


29.03.2017

LIEKSAN LIIKUNTAHALLIN RAKENTAMINEN ALKAA KESÄ-HEINÄKUUSSA

Rakennuslupahakemus jätetään Lieksan kaupungille viikon kuluessa

Lieksan liikuntahallin suunnittelu on edennyt ja rakennuslupahakemusta ollaan jättämässä Lieksan kaupungille viikon kuluessa.

– Olen erittäin tyytyväinen päästessämme tekemään Lieksan kaupungin kanssa hyvää yhteistyötä, jotta kaupunkilaisten kauan kaipaamaa hallia päästään rakentamaan. Jos kaikki sujuu viranomaistahojen kanssa ennakoidusti, kuokka voidaan iskeä maahan kesä-heinäkuussa. Tavoitteena on, että halli valmistuu käyttökuntoon kesän 2018 aikana, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

– Kun rakennuslupa on saatu, sen jälkeen päästään tarkemmin tekemään tekniikka- ja rakennesuunnittelua. Sen jälkeen on sitten urakan kilpailutuksen ja urakoitsijoiden valinnan aika. Näistä asioista tiedotetaan lisää siinä vaiheessa, kun asiat varmistuvat, Kivelä toteaa.

Lieksan kaupungin ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) tekemän sopimuksen mukaan kaupunki suunnittelee halliin tulevat toiminnot eli tilaohjelman ja PKO rakentaa liikuntahallin kaupungilta tulevien toiveiden mukaisesti. Halliin rakennetaan noin 2 500 m2 monikäyttöistä liikuntatilaa. Noin 3,5 miljoonaa euroa maksava liikuntahalli sijoittuu uimahallin viereen siten, että niillä tulee olemaan yhteinen sisäänkäynti. PKO on hallissa vuokranantajana 20 vuoden vuokrasopimuksella, jonka jälkeen halli siirtyy kaupungin omistukseen 200 000 euron kauppahinnalla.

– Lieksan kaupungin kannalta on tärkeintä, että suunnittelu ja rakentaminen tehdään huolellisesti, ja rakennettava halli toimii vuosia eteenpäin toiminnallisesti oikein, kertoo Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. – Yhteistyö liikuntahallin rakentamisessa on erinomainen esimerkki siitä, miten voimme yhdessä yritysten kanssa erilaisia projekteja toteuttaa, Määttänen jatkaa.

– Lieksan liikuntatoimen osalta uusi liikuntahalli tulee palvelemaan monenlaisia käyttäjäryhmiä, mikä on ollut suunnittelunkin lähtökohta, hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen Lieksan kaupungilta taustoittaa. Hallitila on jaettavissa kolmeen lohkoon ja tilajako mahdollistaa liikunnan lisäksi erilaisten tapahtumien järjestämisen.

Liikuntahallin suunnitelmissa mukana on myös kuntosali- ja työterveyshuoltotilat. – Näillä toiminnoilla talon monipuolisuutta laajennetaan entisestään, hyvinvointijohtaja Sihvonen sanoo. – Kuntosalitoiminta on yrittäjävetoinen, eli kaupunki tarjoaa yrittäjälle vuokratilat toiminnan harjoittamiseen.

– Koskien salivuoroja olemme saaneet jo niistä kyselyjä, ja vuorot laitetaan hakuun keväällä 2018 sen jälkeen, kun tuleva hyvinvointilautakunta on tehnyt päätökset käyttäjämaksuista, hyvinvointijohtaja Sihvonen aikatauluttaa.

Liikuntahallin rakentamisen myötä koko alueen merkitys urheilu- ja liikuntapaikkana kasvaa edelleen. Liikunta- ja uimahalli, kuntosali ja työterveyshuolto ovat saman oven takana, ja lähialueelle sijoittuu myös jäähalli, urheilukenttä, frisbeegolfrata sekä ulkoilureittiverkosto. – Tällainen kokonaisuus palvelee koko perheen monipuolista harrastamista, hyvinvointijohtaja Sihvonen iloitsee.

Lisätietoja: Juha Kivelä, toimitusjohtaja, PKO, p. 050 330 2060

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, Lieksan kaupunki, p. 04010 44101