Makuja maakunnasta -maistatustapahtuma Kauppahalli Joensuussa


29.04.2024

Kauppahalli Joensuussa sijaitsevassa Emman Puodissa pääsee nauttimaan lähituottajien herkullisista tuotteista lauantaina 4.5.2024 klo 10–17 Makuja maakunnasta -maistatustapahtumassa.

Tapahtuma järjestetään jo toista kertaa. Ensimmäinen Makuja maakunnasta -tapahtuma veti Kauppahalli Joensuuhun satoja ihmisiä.

– Ensimmäisestä maistatustapahtumasta saimme todella positiivista palautetta. Asiakkaat kuvailivat, että silloin oli perinteistä kauppahallitunnelmaa. Maistatustapahtuma on hyvä tilaisuus tutustua paikallisiin tuotteisiin ja päästä konkreettisesti maistelemaan niitä ja tutustumaan tuottajiin, kertoo yrittäjä Kalle Tervonen.

Makuja maakunnasta -maistatustapahtumassa lähituottajien ainutlaatuiset tuotteet esittelevät laatua, tuoreutta ja Pohjois-Karjalan rikasta ruokaperinnettä. Tuotteita voi ostaa myös mukaan. Paikalla maistatustapahtumassa on myös tuottajia eli heidän kanssaan pääsee keskustelemaan, millaisissa olosuhteissa tuotteet ovat kasvatetaan, miten tuotteet valmistetaan ja jalostetaan.

– Tapahtumassa saa myös käyttö- ja valmistusvinkkejä paikallisille tuotteille. Olipa kyseessä sitten vihannekset, lihajalosteet tai hunaja, maistatustapahtumasta löytää varmasti uusia suosikkeja ja inspiroivia makuelämyksiä. Tervetuloa herkuttelemaan maakunnan makujen äärelle! kannustaa yrittäjä Riikka Tervonen.

Riikka ja Kalle Tervosen pyörittämä Emman Puoti on toiminut Kauppahalli Joensuussa alusta lähtien. Toimintaa ja valikoimaa kehitetään koko ajan. Uniikki tuotevalikoima koostuu pääasiassa kotimaisista ja paikallisista tuotteista, ekologisista ja luomutuotteista aina kosmetiikasta elintarvikkeisiin.

– Meidän ensimmäinen vuotemme Kauppahallissa on yllättänyt meidät positiivisesti. Asiakkaat ovat löytäneet meidät sekä valikoimassamme olevat paikalliset tuotteet ja meille on muodostunut jo vakioasiakaskunta, Riikka mainitsee.

Makuja maakunnasta -maistatustapahtumassa lauantaina 4.5.2024 klo 10–17 on mukana:

  • Soinilan Oy
  • Akselin Herkkupaja Oy
  • VilliYritys
  • Koivulan Farmilla
  • Metsämesi Ky
  • MaitoKarelia Oy
  • Tuoteankkuri
  • Mustavaaran tila

Lisäksi Emman Puoti maistattaa Pielisen Kalan tuotteita.