Marjakausi ja kiinnostus ruokahävikin minimoimiseen näkyy Prisma Joensuun ruoansäilytystuotteiden myynnin kasvuna


Satokausi näkyy säilytysastioiden myynnin kasvuna. Kysyntään vaikuttavat myös muun muassa elinkustannusten nousu ja kasvava kiinnostus ruokahävikin minimoimiseen.

08.07.2024

Marjojen satokausi on parhaimmillaan ja Prisma Joensuun mansikan myynti vilkkaimmillaan. Tänä vuonna oman maakunnan mansikkaa on saatavilla Prisma Joensuun lisäksi kaikissa S-market ja Sale marketeista.

”Marjamyynti on Prisma Joensuussa lähtenyt reippaasti käyntiin, vaikka mansikan saatavuudessa on ollut jonkin verran haasteita sään vuoksi. Kotimaisen vadelman sesongista on tulossa erittäin hyvä”, kertoo Prisma Joensuun Prismajohtaja Olli Kontiainen.

Satokausi näkyy säilytysastioiden myynnin kasvuna. Kysyntään vaikuttavat myös muun muassa elinkustannusten nousu ja kasvava kiinnostus ruokahävikin minimoimiseen. Erityisen suosittuja ovat olleet monipuoliseen ruoansäilöntään soveltuvat tiiviskantiset kulhot ja säilytysrasiat, jotka säilyttävät ruoan tuoreuden ja maun pidempään.

Kasvaneen kysynnän vuoksi Prismassa on lisätty säilytystuotteiden tarjontaa. Kesäkuun alussa valikoima täydentyi Tupperware-tuotteilla, jotka saapuivat ensimmäistä kertaa marketkaupan valikoimaan.

”Tiedämme, että asiakkaat ovat kiinnostuneita ruoanlaitosta sekä ruoan säilönnästä ja entistä tarkempia ruokahävikin vähentämisestä. Arjessa halutaan käyttää kestäviä ja monikäyttöisiä tuotteita, ja tähän tarpeeseen Tupperware-tuotteet vastaavat erinomaisesti”, kertoo Prisma Joensuun kodintuoteosaston myyntipäällikkö Seija Hämäläinen.

 

Näin saat kesän grilliherkut säilymään pidempään jääkaapissa

Grillisesonki on kesällä kuumimmillaan, ja monella grilliherkuista jää runsaasti yli. Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla voit hyödyntää säilytystuotteita ja pitää ruoan pidempään hyvänä sekä maukkaana jääkaapissa.

  1. Säilytä ruoat oikeissa paikoissa jääkaappia. Moderneissa jääkaapeissa on usein eri lämpötilat vihanneksien ja lihan säilytykseen.
  2. Hyödynnä lasin näkyvyyttä. Lasista tehty säilytysastia tarjoaa muovisia paremman näkyvyyden siihen, missä kunnossa ruoka on. Muovissa ruoka helpommin “piiloutuu” jääkaappiin.
  3. Ruoka tulee olla jäähdytetty ennen jääkaapissa säilytystä, muutoin se huonontaa muiden jääkaapissa säilytettävien ruokien säilymistä.
  4. Kaikki muoviset ruoansäilytysastiat ovat elintarvikekelpoisia, ja niistä löytyy merkinnät mihin ne soveltuvat ja mihin eivät. Kuluneita vanhoja muoviastioita ei suositella ruoan säilytykseen vaan ne kannattaa kierrättää ajoissa. Astioita, joissa ruoka ostetaan kaupasta, esim. jäätelöpurkki tai take away -astia, ei suositella uudelleenkäytettäväksi.
  5. Älä sekoita eri ruokalajeja keskenään vaan laita ne omiin ruoansäilytysastioihinsa, jotta maut eivät sekoitu.

Kuvat: Yhteishyvä