Marks & Spencer Helsinki yhteistyöhön hyväntekeväisyysjärjestön kanssa


09.07.2015

Sokos Helsingin tiloissa toimiva Marks & Spencer -myymälä on aloittanut yhteistyön Hyvä arki ry:n kanssa. Ensimmäiset vaate- ja ruokalahjoitukset yhdistys sai myymälältä huhtikuun lopussa.

Idea hyväntekeväisyysyhteistyöhön syntyi alkuvuodesta Marks & Spencer Helsingin tavaratalojohtajan Marja-Liisa Neuvosen mielessä. Hän lähti selvittämään yhteistyökumppania, jolle tavaratalo voisi säännöllisesti lahjoittaa myynnistä poistuvia tuotteita. Kohteeksi haarukoitui pääkaupunkiseudulla toimiva, muun muassa vähävaraisia ja asunnottomia auttava hyväntekeväisyysjärjestö Hyvä arki ry.

Neuvonen kertoo, että yhdistyksessä Marks & Spencerin yhteistyötarjoukseen suhtauduttiin todella innostuneesti ja kiitollisuudella.

– Hyvä arki ry:stä korostettiin, että he hakevat mielellään pieniäkin tuote-eriä, koska kaikelle on tarvetta heidän asiakaskunnassaan.

Lahjoituksia säännöllisesti

Suunnitelmissa on, että Helsingin Marks & Spencerissä kootaan lahjoituseriä muutaman kerran vuodessa. Lahjoitettavat vaatteet ovat käyttökelpoisia ja laadukkaita, mutta niiden luonnollinen myyntiaika on jo ohitettu ja tilaa tarvitaan kauden tuotteille. Ruokien kohdalla Maija-Liisa Neuvonen korostaa, että kaikki tuotteet ovat lahjoitushetkellä yhä syötäviä, mutta niiden parasta ennen -päiväys on lähestymässä.

– Itselleni tästä on tullut jo nyt todella hyvä mieli. Tuotteet päätyvät tarkoitukseen, josta niistä on aidosti hyötyä monille ihmisille, Marja-Liisa Neuvonen iloitsee.

Vastuullinen Marks & Spencer

Kansainvälisesti toimivan Marks & Spencerin tavoitteena on tulla maailman vastuullisimmaksi vähittäismyyjäksi vuoteen 2020 mennessä.

Marks & Spencerillä on käytössä oma Plan A -yhteiskuntavastuustrategia. Se sisältää konkreettisia tavoitteita yrityksen sosiaalisen ja ympäristöjalanjäljen pienentämiseksi. S-ryhmän ja Plan A:n vastuullisuusteoista ja -tavoitteista löytyy paljon yhtäläisyyksiä. Esimerkiksi jätteiden vähentämiseen ja niiden tehokkaaseen hyötykäyttöön sekä energiatehokkuuteen panostetaan aktiivisesti kaikissa toimipaikoissa.

Myös muut Suomen Marks & Spencer -myymälät tekevät paikallista hyväntekeväisyystyötä