Myymälöihin tulee joka päivä lisää tavaraa


13.03.2020

Myymälöihin tulee joka päivä lisää tavaraa

Vaikka yksittäinen tuote olisi hetkellisesti loppu, kannattaa suhtautua asiaan maltilla. Hyllyjä täydennetään jatkuvasti, eikä tavaroiden hamstraukseen ole syytä.

Torstaina 12.3. Suomessa oli todettu 109 laboratoriovarmistettua COVID-19 -koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta. Suomen hallitus ilmoitti torstaina toimenpiteistä, joilla pyritään estämään taudin leviämistä. Näihin kuuluivat muun muassa etätöiden suosiminen ja lomamatkojen siirtäminen.

Osana S-ryhmää Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on seurannut tilannetta niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin ja tilanteeseen on varauduttu maltillisesti jo kahden viikon ajan kuivatuotteiden osalta. Torstaina myymälöissä nähtiin tähän mennessä suurin myyntipiikki. Kysyntä kohdistui säilyvien elintarvikkeiden ja hygieniatuotteiden lisäksi myös esimerkiksi tuoretuotteisiin, ja yksittäisiä tuotepuutteita oli muutamissa myymälöissä.

– Myymälöihin tulee joka päivä lisää tavaraa. Jotkin yksittäiset tuotteet voivat olla hetkellisesti loppu, mutta tällä hetkellä kuljetukset toimivat eikä tavaravirta katkea, kertoo PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä.

Kuluttajat ympäri Suomen ovat varautuneet epidemiaan hankkimalla varastoihinsa muun muassa wc-paperia, talouspaperia ja saippuaa. Kysyntä on ollut tavallista suurempaa ja hyllyjä täydennetään näiltä osin joka päivä. Säilyvistä elintarvikkeista myydyimpiä tuotteita ovat olleet huonelämmössä säilyvät riisi, pasta, puurohiutaleet, näkkileipä ja säilykkeet.

Näin asioit kaupassa epidemian aikana

Virus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Kaikissa PKO:n myymälöissä, ravintoloissa ja hotelleissa on jo pidemmän aikaa pidetty korostetusti huolta siivouksesta ja hygieniasta. Jokainen asiakas voi alentaa omaa tartuntariskiään pitämällä huolta omasta käsihygieniastaan. Myymälöistä löytyy käsienpesupiste pullonpalautusautomaattien läheisyydestä.
Jos myymälässä asioidessasi alkaa yskittää, muista suojata suusi tai yskiä hihaasi.

Matkustamista vältettävä
PKO:ssa vältetään nyt kaikkea työmatkustamista. Myös henkilökuntaa kehotetaan seuraamaan tarkoin ja noudattamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Ulkoministeriön ohjeita, jotka liittyvät vapaa-ajan matkustamiseen.

Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä p. 010 762 2026