Nälkäpäivänä PKO:n myymälöissä kerätään varoja katastrofirahastoon


22.09.2022

Nälkäpäivänä kerätään rahaa Suomen Punaisen Ristin (SPR) katastrofirahastoon. Lahjoituksia ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi niitä voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.
SPR:n Nälkäpäivä-kerääjät keräävät lahjoituksia Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) myymälöissä eri puolilla maakuntaa Nälkäpäiväkeräyksen aikana 22.–24.9.

– Nälkäpäivä-keräykseen osallistuminen on yksi vastuullisuusteoistamme, joilla teemme Pohjois-Karjalasta entistä parempaa paikkaa elää. Samalla toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti, PKO:n vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen sanoo.

Suomessa Nälkäpäivä-lahjoituksilla tuetaan vapaaehtoisten kouluttamista ja ylläpidetään valmiutta vastata erilaisiin kriiseihin tehokkaasti. Tätä apua on jaettu ja jaetaan myös Pohjois-Karjalassa. Äkillisiä onnettomuus- ja häiriötilanteita ovat esimerkiksi tulipalot, tulvat ja suuronnettomuudet. Vapaaehtoisilla on usein tärkeä rooli ihmisten kohtaamisessa kokonaisvaltaisesti hädän hetkellä.
Apua tarvitaan toistuvasti esimerkiksi luonnonkatastrofeissa; taifuunit, maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset, rankkasateet, tulvat, kuivuus ja maanvyörymät ovat yleisiä ja aiheuttavat inhimillistä kärsimystä. Luonnonkatastrofin jälkeen Punainen Risti jakaa perheille vesikanistereita, lämmintä ruokaa, pressuja ja hygieniapaketteja sekä tarvittaessa ensiapua ja psykososiaalista tukea. Punainen Risti on mukana myös valmiudessa ja ennakkovarautumisessa sekä jälleenrakennuksessa katastrofien jälkeen.

– PKO ja SPR ovat vuosien ajan tehneet yhteistyötä, jolla on eri tavoin autettu ihmisiä hädässä. Arjen turvan edistämistä niin paikallisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti ovat ensiapukoulutukset, Nälkäpäiväkeräys, Hyvä Joulumieli sekä Ukraina-keräys, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä sanoo.

Nälkäpäivänä kerätään lahjoituksia SPR:n katastrofirahastoon. Juuri nyt apua tarvitaan esimerkiksi Itä-Afrikassa, jota uhkaa pahin ruokakriisi vuosikymmeniin. Myös tulvien runtelemassa Pakistanissa avun tarve on suuri. Suomessa lahjoituksilla voidaan auttaa esimerkiksi tulipalossa kotinsa menettäneitä heti onnettomuuden jälkeen. Keräykseen voi osallistua useilla eri tavoilla:
– tekemällä lahjoituksen Nälkäpäivä-kerääjien lippaisiin PKO:n myymälöissä, kerääjät ovat eri myymälöissä eri päivinä ja eri aikoina omien keräysaikataulujensa mukaisesti
– lahjoitus netissä: https://www.punainenristi.fi/nalkapaiva
– lahjoita haluamasi summa MobilePayllä numeroon 10900
– Tekstarilahjoitus
Lahjoita 20 € – lähetä tekstiviesti SPR20 numeroon 16499
Lahjoita 15 € – lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499
Lahjoita 10 € – lähetä tekstiviesti SPR10 numeroon 16499
Lahjoita 5 € – lähetä tekstiviesti SPR5 numeroon 16499
– Tilitiedot Nälkäpäivä-lahjoitusta varten
Tili: OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Suomen Punainen Risti. Viite: 5173.

Roosa nauha -keräyksellä varoja syöpätyöhön
Osana S-ryhmää PKO on tänäkin vuonna yksi Roosa nauha -keräyksen päämyyntikumppaneista. Roosa nauha on suurin ja tunnetuin syöpäkeräys Suomessa. Kampanjan avulla kerätään varoja suomalaiseen syöpätutkimukseen ja maksuttomaan neuvontaan. Roosa nauha -keräyksessä ovat mukana Prisma,
S-market, Sale, ABC, ja Prisma Rauta. Lisäksi tuotteita myydään myös Sokoksissa ja Emotioneissa.

Roosa nauhan myyntiaika on 22.9.-30.11.2022


Lisätietoja:
PKO, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä, p. 010 762 2034
Nälkäpäivän osalta SPR, Savo-Karjalan piiri, toiminnanjohtaja Kaisu Haataja, p. 0500 322 910