Noljakan koululle yhteistyönä uusi lähiliikuntakenttä


21.09.2016

Noljakan koululle yhteistyönä uusi lähiliikuntakenttä

Noljakan alakoulun pihalle rakennettu lähiliikuntakenttä on jo neljäs Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) alueella ja 54. Ässäkenttä koko Suomessa. Kentän avaus on osa S-ryhmän ja Suomen Palloliiton valtakunnallista yhteistyöhanketta, jonka tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. PKO haluaa olla hankkeessa mukana ja rahoittamassa kentän rakentamista koska sen vastuullisuusyhteistyössä paikalliset lapset ja nuoret ovat tärkein kohderyhmä.

  • Ässäkenttä tarjoaa lapsille ja muille alueen asukkaille ilmaisen ja monipuolisen liikuntamahdollisuuden sekä kouluaikaan että myös vapaa-ajalla. Liikuntaharrastus auttaa jaksamaan ja opettaa yhteispeliin, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Juha Kivelä kertoo monitoimikentän mahdollisuuksista.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on yhteinen tavoite.

  •  Aiemmin valmistuneiden kenttien käyttökokemukset ovat olleet hyvin positiivisia ja kentät ovat lisänneet koululaisten liikunta-aktiivisuutta. Tytöt ja pojat käyttävät kenttää tasapuolisesti. Monitoimikentät palvelevat koulupäivän ulkopuolella loistavasti myös lähialueen asukkaita, urheiluseuroja ja päiväkoteja, Palloliiton Itä-Suomen piirijohtaja Pekka Ojala lisää.
  • Jo nyt on nähty, että oppilaat ovat ottaneet uuden kentän pikavauhtia omakseen, Noljakan koulun rehtori Anne Kilpeläinen sanoo.
  • Kenttä on erinomainen lisä kaupungin liikuntapaikkatarjontaan. PKO:n tuki oli erittäin merkittävässä roolissa hankkeen toteutumisessa, Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen kertoo.

Kentän nimestä järjestettiin oppilaille nimikilpailu, jonka perustella kentän nimeksi tuli Mauno (=MONITOIMIAREENA uno). Kunnat ja kaupungit päättävät lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti ja kenttien rakentamisen rahoittavat yhdessä kunta/kaupunki ja PKO. Ensi vuonna toteutettavaksi aiottujen Ässäkenttien valtakunnallinen hakuaika päättyy 30.09.2016. Hakemukset tulee toimittaa osoitteella: Suomen Palloliitto, PL 191, 00251 Helsinki, kuoreen tunnus:  ”Ässäkenttäohjelma 2017”.

 

Lisätietoja:
Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 010 762 2026
Suomen Palloliiton Itä-Suomen piirin piirijohtaja Pekka Ojala p. 0400 585 620

Noljakan koulu, rehtori Anne Kilpeläinen p. 050 589 9355

Ässäkentät ovat kooltaan 21×12 metrin aidattuja pelialueita, joissa on tekonurmipinta ja päädyissä jalka-/käsipallomaalit. Lisäksi kenttään kuuluvat lentopallotolpat aidatun alueen ulkopuolella sekä koripallokori juniorikorkeudella.