North Karelia Growth Fund saamassa yli miljoona euroa paikallista pääomaa


21.09.2020

NORTH KARELIA GROWTH FUND SAAMASSA YLI MILJOONA EUROA PAIKALLISTA PÄÄOMAA

Keväällä perustettu pääomasijoitusrahasto North Karelia Growth Fund on saamassa yhteensä yli miljoona euroa uutta pääomaa. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO ja Broman Yhtiöt Oy omistajaperheineen ovat kumpikin sijoittamassa rahastoon puoli miljoonaa euroa. Kolmantena uutena sijoittajana mukaan on lähdössä Rakennustoimisto K. Tervo Oy.
Maakunnan merkittävät toimijat pitävät startup-yritysten ja kasvuyhtiöiden tukemista tärkeänä. Pohjois-Karjalan kasvuun uskotaan. Broman Yhtiöt omistajineen ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO sijoittivat rahastoon 500 000 euroa kumpikin.
– Olemme lähdössä sijoittamaan North Karelia Growth Fundiin, koska haluamme olla mukana mahdollistamassa ja kehittämässä uutta liiketoimintaa sekä luoda uutta työtä ja työpaikkoja Pohjois-Karjalan alueella. Tärkeimpänä motiivinamme on maakunnallinen vastuu, kertoo Broman Yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja Harri Broman.
– Olemme näin osaltamme vahvistamassa ja tekemässä entistä elinvoimaisempaa tulevaisuutta maakuntaamme. Meillä on täällä hyvä, aktiivinen meininki, Broman jatkaa.
Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO:n perustehtävänä on tarjota palveluja ja etuja omistajilleen. Yhteisenä tavoitteena North Karelia Growth Fundin kanssa on maakunnan elinkeinotoiminnan vireyden lisääminen.
– Haluamme tehdä yhteistä hyvää ja rahaston kautta houkuttelemme maakuntaan uusia yrityksiä ja yrittäjiä myös Pohjois-Karjalan ulkopuolelta. Uskon rahaston auttavan rohkeita toimijoita ja poikivan uusia avauksia, joista hyötyy koko maakunta, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.
ELINVOIMAINEN MAAKUNTA ON ELINEHTO
Maakunnan kehittäminen ja elinvoimaisuus on ollut myös pitkän linjan rakennusyritys Rakennustoimisto K. Tervo Oy:n kimmokkeena sijoittaa rahastoon.
– Emme ole lähdössä hakemaan suuria tuottoja, vaan tärkeintä on, että saisimme maakuntaan positiivisia asioita aikaiseksi. Meidän näkemyksemme on, että tällaisen rahoituksen on tarkoitus auttaa maakuntamme yrityksiä, jotka tarvitsevat tukea juuri nyt päästäkseen tietyn kasvuvaiheen yli. Nämä yritykset voivat olla tulevaisuudessa suuriakin toimijoita, jotka pitävät yllä maakuntamme elinvoimaa ja edistävät sitä, Rakennustoimisto K. Tervo Oy:n toimitusjohtaja Jussi Hämäläinen kertoo.
– Jatkossa on tärkeää turvata yrityksille sellaiset toimimisen olosuhteet maakunnassa, että ne pysyvät aina täällä.
Tiistaina Business Joensuu kertoi toisen alueellisen pääomarahaston, jo käynnissä olevan Start Up rahasto Joensuun uudesta sijoituksesta kontiolahtelaiseen Fiuge Oy:öön.
– Alueellisille pääomarahastoille on ilmeinen tarve. Jo käynnissä oleva rahastomme, Start Up -rahasto Joensuu, on sijoittanut jo neljään yritykseen ja uusia kohteita arvioidaan jatkuvasti, Business Joensuun toimitusjohtaja Harri Palviainen sanoo.
North Karelian Growth Fundin avulla suunnitellaan rahoitettavan 15-25 yritystä. Rahaston sijoitustoiminnan on tarkoitus keskittyä voimakasta kasvua ja kansainvälistymistä hakeviin nuoriin sekä perustamis- ja siemenvaiheen yrityksiin, joilla on kytkös Pohjois-Karjalan elinkeinoelämään. Joensuun kaupunki ja ELY-keskus sijoittavat yhteensä noin kuuden miljoonan euron rahastoon 3,5 miljoonaa euroa. Rahastoa hallinnoi kansainvälinen Redstone Nordics, jolla on laajaa kokemusta ja osaamista rahastojen ja sijoituskohteiden kehittämisestä.
Lisätietoja:
Harri Palviainen, toimitusjohtaja, Business Joensuu Oy, puh. 0500 96 7744