Nurmeksessa S-market Kauppatori uudistetaan täysin


24.04.2020

Nurmeksessa S-market Kauppatori uudistetaan täysin
Kiinteistön huonon kunnon vuoksi Sale Mikonsalmi joudutaan sulkemaan.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) marketverkostoa uudistetaan koko ajan. Nurmeksen kauppatorilla sijaitseva S-market Kauppatori uudistetaan kokonaan lattiasta kattoon. Yksikön energiatehokkuus-, kylmälaite- ja myymäläympäristön uusimisen kustannusarvio on noin 650 000 euroa. Uudistustyöt alkoivat huhtikuun alussa ja alustavan arvion mukaan remontti on valmis toukokuun aikana. Samalla myymälän valikoimaa kasvatetaan, jotta se palvelee entistä paremmin PKO:n omistajien tarpeita. Myymälään tulee lisää tilaa pullohuoneen uudelleen sijoittelun myötä. Muutostöiden aikana uusitaan mm. myymälän julkisivu, tuulikaappi liukuovineen, kassasaarekkeet sekä päivitetään myymälä sisältä uuden S-market-konseptin mukaan entistä modernimman ja raikkaamman näköiseksi. Yksikön kylmäkalusteet ja kaikki hyllyt uusitaan. Myös talotekniikka ja kylmälaitteet uudistetaan sekä lisätään rakennusautomaatiota, jolloin myymälä on entistä energiatehokkaampi. Näin myös kaukolämmön kulutus tulee puolittumaan.  Investointien ansiosta yksikön sähkönkulutus pienenee noin 40 prosenttia nykyisestä. Tämä vastaa yhdeksän sähkölämmitteisen omakotitalon keskimääräistä vuosikulutusta.

Aurinkopaneelit ensi vuonna
2021 S-market Kauppatorin katolle asennetaan 170 aurinkopaneelia, joilla tuotetaan yksikön koko vuoden energiantarpeesta noin 20 prosenttia. Kesän aurinkoisina päivinä koko energiantarve katetaan aurinkosähköllä. Energiatehokkuusinvestoinnit ja 2021 asennettavat aurinkopaneelit ovat osa PKO:n ilmastotyötä. PKO on jo nyt maakunnan suurin aurinkosähkön tuottaja, ja 2020–2022 rakennetaan 33 aurinkovoimalaa. Osana S-ryhmää PKO on asettanut itselleen Suomen kunnianhimoisimmat ilmastotavoitteet. Hiilineutraalius ei riitä, vaan vuonna 2025 tavoitteena on olla hiilinegatiivinen. Toimitusjohtaja Juha Kivelän mukaan tavoitteet ovat realistisia:

– Jokainen uudistus on askel kohti päästöttömämpää huomista. Tavoitteemme ovat: oman toiminnan päästöt -90 %:a vuoteen 2030 mennessä vuoden 2015 tasoon verrattuna, 2030 kaikki sähkö on tuotettu uusiutuvalla energialla ja loput päästöt kompensoimme hiiltä sitomalla.

S-marketit palvelevat entistä pidemmillä aukioloajoilla
Omistajien toiveiden mukaisesti PKO:n Ylä-Karjalan S-marketien aukioloaikoja laajennetaan.
1.6. alkaen S-market Valtimo sekä Nurmeksessa S-market Nurmes ja Kauppatori palvelevat joka päivä klo 21 saakka. Maanantaista lauantaihin palvellaan klo 7-21 ja sunnuntaisin 9-21.

Sale Mikonsalmen kunto yllätti
Jukolan PKO:hon sulautumisen myötä PKO on teettänyt erittäin tarkat ja perusteelliset selvitykset Ylä-Karjalan yksiköiden kunnosta. Pääsääntöisesti yksiköt ovat kohtuullisessa kunnossa.

– Kuntoselvityksissä Sale Mikonsalmen myymäläosa on osoittautunut rakennus- ja taloteknisesti niin heikkokuntoiseksi, että myymäläosa joudutaan poistamaan käytöstä toukokuun loppuun mennessä. Myymälän päivittäminen nykyvaatimuksia vastaavaksi olisi ollut miljoonaluokan remontti. Tämän vuoksi päätimme, että S-market Kauppatori uudistetaan täysin, jotta alueen palvelutarjonta kokonaisuutena paranee. Salen ja S-marketin välimatka toisistaan on vain vähän yli kilometri, Kivelä sanoo.

Kauppojen aukioloaikojen vapautuminen on vähentänyt asiointia Sale Mikonsalmessa merkittävästi kun asiakkaat ovat siirtyneet asioimaan suuremmissa myymälöissä. Sale Mikonsalmen työntekijät siirtyvät työskentelemään uusittuun S-market Kauppatoriin ja Porokylässä sijaitsevaan S-market Nurmekseen.

Lisätiedot: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 010 762 2026