OKR:stä kolmipäiväinen tapahtuma


07.11.2014

OKR:stä kolmipäiväinen tapahtuma

Lavalla Jenni Vartiainen, Kaija Koo, JVG, Neljä Ruusua, Hevisaurus….

Joensuun Sirkkala-puistossa rokataan ensi vuonna yhden sijasta kolmena päivänä ja aiempaakin nimekkäämpien artistien tahtiin. Original Sokos Hotel Kimmelin ja Pielisjoen välisessä puistossa 12.-14.6.2015 järjestettävä tapahtuma sisältää varsinaisen rock-päivän lisäksi Jenni Vartiaisen puistokonsertin sekä perhetapahtuman, jonka pääesiintyjä on Hevisaurus. Samalla kun Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) järjestämän tapahtuman kesto pitenee, tapahtuman nimi lyhenee Osuuskaupparockista muotoon OKR.

Perjantaina 12.6.2015 järjestetään OKR:n lämmittelytapahtuma. Esiintymässä ovat Joku Paikallinen Bändi sekä illan päätähtenä Jenni Vartiainen. Vuonna 2007 ensilevynsä julkaisseen Vartiaisen hittilista sisältää mm. kappaleet Ihmisten edessä, En haluu kuolla tänä yönä, Nettiin ja Missä muruseni on. Portit tapahtumaan aukeavat klo 19.
 

– Järjestämme lisäohjelmaa yritysten pyynnöstä. Moni toimija otti yhteyttä ja sanoi haluavansa järjestää henkilökunnan kesätapahtuman nimenomaan perjantaina. Niinpä päätimme kokeilla puistokonserttia, johon totta kai myydään lippuja kaikille halukkaille, kertoo PKO:lla OKR:n koordinoinnista vastaava ryhmäpäällikkö Aleksi Vuorinne.

Lauantaina 13.6.2015 OKR:n esiintymislavalla kansaa villitsevät Juha Tapio, JVG, Kaija Koo sekä Neljä Ruusua. Tilaisuuden juontaa radiokanava Yle X:n supersuosittu Matti Airaksinen. Rokki raikaa Sirkkala-puistossa kello 15-22.

Artistikaarti ei juuri esittelyjä kaipaa. Maamme suosituimpien lauluntekijöiden joukkoon kuin varkain hivuttautuneen Juha Tapion hittejä ovat mm. Kaksi puuta, Ohikiitävää ja Mitä silmät ei nää. Suosittu rap-kaksikko JVG puolestaan viihdyttää festarikansaa kappaleilla Häissä, Kran Turismo ja Huominen on huomenna.  Kaija Koon ura Suomen musiikkihistoriassa on ollut poikkeuksellisen menestyksekäs. Laulajattaren albumeja on myyty yli puoli miljoonaa kappaletta, ja hitteinä ovat jääneet elämään mm. kappaleet Kaunis rietas onnellinen, Tinakenkätyttö ja Kuka keksi rakkauden. Joensuulaislähtöinen Neljä Ruusua on tehnyt uran, josta moni voi vain haaveilla. Keikkojen vakiokappaleisiin kuuluvat mm. Juppihippipunkkari, Poplaulajan vapaapäivä sekä Elän vain kerran.

Kun OKR:n viimeinen esiintyjä lopettaa keikkansa Sirkkala-puistossa kello 22, soitto jatkuu sisätiloissa Original Sokos Hotel Kimmelin iltaravintoloissa.

 

Sunnuntaina perhepäivä

Sunnuntaina 14.6.2015 on vuorossa perhekonsertti. Esiintymässä ovat pohjoiskarjalainen lastenmusiikkiyhtye Hullut Hattuset, YLE:n Pikku Kakkonen tv-ohjelmasta tutut Mimi ja Kuku sekä päivän pääesiintyjänä lastenhevimusiikkiyhtye Hevisaurus.
Kello 12-17 järjestettävä tapahtuma sisältää myös paljon muutakin kuin musiikkia. Alueella on monia eri järjestöjä ja urheiluseuroja erilaisine toimintarasteineen esittelemässä toimintaansa.

  • Tavoitteena on, että alueelta löytyy tarjontaa aivan perheen pienimmistä varhaisteineihin saakka. OKR:ssä on siis selkeästi omat päivät lapsiperheille ja rock-vieraille. Perjantaina ja lauantaina alueelle on ikäraja 18 vuotta, kun taas sunnuntai on ikärajaton tapahtuma, Vuorinne sanoo.

 

OKR:n yksittäiset päiväliput sekä useamman päivän yhdistelmäliput tulevat ennakkomyyntiin 1.12.2014 Lippupisteeseen (www.lippu.fi tai puh. 0600 900 900). PKO:n omistajille liput myydään tuntuvaan etuhintaan. OKR:n VIP-alueeseen kuuluvasta Original Sokos Hotel Kimmelin 5. kerroksen Sirkkala-salista on upeat näköalat sekä konserttialueelle että koko Joensuuhun. Perjantaille ja lauantaille erillishintaan myytävät VIP-paketit sisältävät pääsylipun lisäksi ruoka- ja juomatarjoilua.

Ensimmäinen Osuuskaupparock järjestettiin vuonna 2009. Nyt on siis vuorossa järjestyksessään kuudes tapahtuma kun vuonna 2010 tapahtumaa ei järjestetty.

Viime kesänä tapahtumaan ostettiin 3 000 ennakkolippua.

  • Uskon tälläkin kertaa ennakkomyynnin käynnistyvän vilkkaasti. Tavoittelemme OKR:ään kokonaisuutena noin 4 500 kävijää, Vuorinne sanoo.

 

Lisätietoja: PKO, ryhmäpäällikkö Aleksi Vuorinne, p. 010 762 3563.