Onttolan koululle yhteistyönä uusi lähiliikuntakenttä


14.09.2015

Onttolan koululle yhteistyönä uusi lähiliikuntakenttä


Onttolan koulun oppilaita sekä alueen asukkaita palveleva uusi monitoimikenttä vihittiin käyttöön Kontiolahdella maanantaina 14.9.2015 klo 9. Onttolan alakoulun pihalle rakennettu lähiliikuntakenttä on jo kolmas Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) alueelle ja 43. Ässäkenttä koko Suomessa. Kentän avaus on osa S-ryhmän ja Suomen Palloliiton valtakunnallista yhteistyöhanketta, jonka tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. PKO haluaa olla hankkeessa mukana koska sen vastuullisuusyhteistyössä paikalliset lapset ja nuoret ovat tärkein kohderyhmä.
 

  • Ässäkenttä tarjoaa lapsille ilmaisen ja monipuolisen liikuntamahdollisuuden sekä liikunta- ja välitunneilla että myös vapaa-ajalla. Liikuntaharrastukset auttavat jaksamaan ja opettavat yhteispeliin, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Juha Kivelä kertoo monitoimikentän mahdollisuuksista.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on yhteinen tavoite.

  •  Aiemmin valmistuneiden kenttien käyttökokemukset ovat olleet hyvin positiivisia ja kentät ovat lisänneet koululaisten liikunta-aktiivisuutta. Tytöt ja pojat käyttävät kenttää tasapuolisesti. Monitoimikentät palvelevat koulupäivän ulkopuolella loistavasti myös lähialueen asukkaita, urheiluseuroja ja päiväkoteja, Palloliiton Itä-Suomen piirijohtaja Pekka Ojala lisää.
  • Kenttää käyttävät Onttolan koulun oppilaiden lisäksi myös läheisen päiväkodin lapset sekä lähialueen asukkaat. Oppilaat odottavat innolla luokkansa omaa vuoroa, Onttolan koulun koulunjohtaja Päivi Hukka sanoo.
  • Kenttä on erinomainen lisä kunnan liikuntapaikkatarjontaan. PKO:n tuki oli erittäin merkittävässä roolissa hankkeen toteutumisessa, Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä kertoo.

Kentän nimestä järjestettiin oppilaille nimikilpailu, ja voittajaksi eli kentän nimeksi tuli Onttolan ässä. Kunnat päättävät lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti ja rahoittavat rakentamisen normaalin käytäntönsä mukaisesti. S-ryhmän alueelliset osuuskaupat ovat mukana tukemassa hanketta. Ensi vuonna toteutettavaksi aiottujen Ässäkenttien valtakunnallinen hakuaika päättyy 30.09.2015. Hakemukset tulee toimittaa osoitteella: Suomen Palloliitto, PL 191, 00251 Helsinki, kuoreen tunnus:  ”Ässäkenttäohjelma 2015”. Lisätietoa Ässäkenttäohjelmasta: http://seuraohjelma.fi/seuranhallinto/olosuhteidenkehittaminen/avustusohjelmatjatukimuodot/assakenttaohjelma2014-2017/

 

Lisätietoja:
Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 010 762 2026
Suomen Palloliiton Itä-Suomen piirin piirijohtaja Pekka Ojala p. 017 368 3300

Onttolan koulun koulunjohtaja, Päivi Hukka p. 040 178 5082