Original Sokos Hotel Kimmelin ovet ovat jälleen auki


30.07.2021

Pielisjoen rannalla sijaitsevan Original Sokos Hotel Kimmelin mittava muodonmuutos lähenee loppuaan ja uudistustöiden ensimmäinen vaihe on nyt valmistunut. Vieraat pääsevät majoittumaan hotellin uusiin huoneisiin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Itä-Suomen suurin tapahtumatalo uudistuu tarjotakseen jatkossa vierailleen nykykarjalaista luksusta hotelli-, ravintola- ja tapahtumatiloissaan.

Käytössä ovat 30. heinäkuuta alkaen hotellin Standard-huoneet, aamiaistila ja BistroBar. Syyskuun 16. avautuvat Superior-huoneet ja sviitit, Bistro Heili, iltaravintola Las Palmas sekä hotellin kokoustilat. Sirkkala-Sali valmistuu lokakuussa. Kaikki tilat ovat jo varattavissa.

Suomen näyttävimpien hotellien suunnittelulla mainetta kerännyt sisustus- ja arkkitehtitoimisto Puroplan & Jaakko Puro Oy vastaa hotelli Kimmelin arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta. Luonnonmateriaalien runsas käyttö, vahva värimaailma ja paikalliset designesineet tuovat pohjoiskarjalaisen luonnon ja alueen kulttuuriperinteen luontevaksi osaksi hotellielämystä. Huoneissa voi ihastella muun muassa joensuulaisen Kolo Designin ekologisia puutuotteita sekä ravintolassa nauttia Kontio Mehun ja Panimo Honkavuoren tuotteita. Kokous- ja ravintolatiloissa valon määrää lisätään ja tiloja avataan ympäröivään maisemaan.

Majoituskauppa käynnistynyt hyvin

”Avajaisviikonlopun täyttävät Sirkkala Pop Festiin sekä Lauri Tähkän stadion-konserttiin saapuvat festarivieraat, ja festivaalikausi jatkuu Rock in the City -tapahtumalla 6.-7.8. Elokuun puolivälistä alkava bisneskausi näyttää sekin lähtevän meillä käyntiin ihan mukavasti, toki tilaa vielä on”, Original Sokos Hotel Kimmelin hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo kertoo.
”Meillä niin henkilökunta kuin kanta-asiakkaamme ovat odottaneet innolla uusitun hotellin avautumista. Lopputulos tulee olemaan loistava yhdistelmä paikallista työtä, innovatiivista suomalaista suunnittelua, pohjoiskarjalaista luontoa ja paikallisten käsityöläisten taidonnäytteitä. Ihana saada ovet nyt osin auki”, Uusitalo iloitsee.

Kimmelin uudistuksen kokonaiskustannus on noin 19 miljoonaa euroa, ja työllisyysvaikutus 323 henkilötyövuotta. Uudistus työllistää pääosin pohjoiskarjalaisia urakoitsijoita. Eri rakennusvaiheiden pääurakoitsijoina ovat toimineet liperiläinen Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy ja joensuulainen rakennusliike Kar.T.O Oy. Sivu-urakoitsijoina ovat olleet mm. kiteeläinen LVI-Bioneerit Oy, kontiolahtelainen Sähköasennus Kuronen Oy sekä joensuulaiset Sähkö Saarelainen, Karelian Sähkö Oy, Lämpökarelia Oy ja joensuulainen Saneeraus- ja maalaustyö Purmonen Oy. Lisäksi hankkeessa on mukana lukuisia muita paikallisia aliurakoitsijoita ja toimijoita. Rakennesuunnittelun on tehnyt joensuulainen Insinööritoimisto Kantelinen Oy ja LVISA-suunnittelusta on vastannut Granlund Joensuu Oy.

PKO:n strategiassa matkailu on yksi kasvukärjistä ja tavoitteena on tuplata yöpyjämäärä PKO:n hotelleissa. Uudistuva Kimmel on tässä keskeisessä roolissa.

Uudistuksen aikataulu:

– Ensimmäiset uudet Standard-hotellihuoneet (130 kpl), BistroBar ja aamiaistila valmistuvat 30.7.2021
– Bistro Heili, kokous- ja tapahtumatilat, Superior-huoneet sekä sviitit valmistuvat 15.9.2021, Sirkkala-Sali valmistuu lokakuussa

Lisätietoja:
Kaija-Riitta Uusitalo, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Kimmel, puh. 050 388 3885,
kaija-riitta.uusitalo@sok.fi

Original Sokos Hotel Kimmel on Itä-Suomen ykköstapahtumapaikka Joensuun Sirkkalan puistossa, Pielisjoen rannalla. Nykykarjalaista luksusta henkivässä hotellissa on 237 huonetta, Bistro Heili, BistroBar, Iltaravintola Las Palmas, juhlasali ja 13 kokoustilaa. Hotelli uudistuu täysin vuoden 2021 aikana.
Hotellia operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

Facebook ja instagram: @originalsokoshotelkimmel
www.sokoshotels.fi/fi/joensuu/sokos-hotel-kimmel