P-Asemaparkki harjakorkeudessa


08.10.2020

P-Asemaparkki harjakorkeudessa

 

Joensuun asemanseudun kehittämisen kannalta keskiössä ja edellytyksenä oleva P-Asemaparkki on harjakorkeudessa. Pysäköintilaitoksen rakentaminen alkoi 2.9.2019. Joensuun kaupungin ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) neuvotteleman yhteistyösopimuksen mukaisesti PKO rakentaa ilman kaupungin rahoitusta pysäköintilaitoksen palvelemaan aseman yleistä pysäköintiä sekä asemanseudulle kaavoitetun asuntokorttelin ja Original Sokos Hotel Kimmelin kort­te­lin tarpeita.

– Lämmin kiitos kaikille urakoitsijoille ja rautaisille rakennusalan ammattilaisille, jotka päivästä toiseen työskentelevät tavoitteenaan tehdä laadukas pysäköintitalo sen loppukäyttäjille. Työ on aikataulussaan ja tavoite on, että pysäköintilaitos on valmis vuoden loppuun mennessä. Kuten kaikissa PKO:n rakennushankkeissa teemme mahdollisimman paljon yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa, jotta investointieurot jäävät omaan maakuntaan, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

P-Asemaparkkia PKO:lle rakentavat:

Rakennusrakan valvoja: Civilpro Oy, Joensuu
Arkkitehti- ja pääsuunnittelu: Arcadia Oy, Joensuu
Rakennesuunnittelu: A-Insinöörit Oy, Joensuun toimisto ja Insinööritoimisto Matti Janhunen Oy, Helsinki
Sähkösuunnittelu Sähkösuunnittelu Juha Eskelinen Oy, Outokumpu
LVI-suunnittelu: Insinööritoimisto Kurkinen Oy, Lieksa

Rakennusurakka: Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy, Liperi
LVI-urakka: LVI-Bioneerit Oy, Kitee
Sähköurakka: Karelian Sähkö Oy, Joensuu
Rakennusautomaatiourakka: Fidelix Oy, Joensuun toimisto

Pysäköintilaitokseen tulee maan päälle neljä kerrosta, minkä lisäksi myös rakennuksen kattotasanne rakennetaan pysäköintitilaksi. Kattopysäköintiä on tarpeen mukaan mahdollisuus hyödyntää myös talvella. Pysäköintitaloon tulee noin 500 autopaikkaa, joista sähköautoille varataan 6 paikkaa. Rakentamisessa varaudutaan siihen, että paikkoja on myöhemmin mahdollisuus lisätä.  Koko rakennuksen alustava kustannusarvio on noin 11,2 miljoonaa euroa. Rakentamisen työllisyysvaikutus paikallisille urakoitsijoille on 190,4 henkilötyövuotta. Työmaalla työskentelee koko ajan 40 eri alojen ammattilaista.

Lisätietoja: PKO, talousjohtaja Antti Varis, p. 010 762 2020