Pääsiäisostoksissa kannattaa nyt hyödyntää PKO:n ruokakauppojen laajoja aukioloaikoja ruuhkien välttämiseksi


06.04.2020

Pääsiäinen on perinteisesti vilkasta aikaa kaupoissa ja nyt koronaepidemian aikaan ruuhkia on syytä välttää suunnittelemalla asiointi huolella. Ostokset kannattaa mahdollisuuksien mukaan tehdä jo ennen vilkasta kiirastorstaita kauppojen hiljaisempina aukioloaikoina. Hamstraukseen ei ole tarvetta.

PKO:n ruokakaupat ovat pääsiäisenä laajasti auki. Oman pääsiäiskaupan tarkat aukioloajat kannattaa tarkistaa ennakkoon osoitteesta https://pko.fi/palvelut/.

Tavaraa täydentyy kauppoihin päivittäin

Kiirastorstai on yksi vuoden suurimpia kauppapäiviä.

Tänä vuonna uskomme ihmisten ennakoivan ja käyvän pääsiäisostoksilla osin jo alkuviikosta. Tavaraa täydentyy myymälöihin joka päivä ja pääsiäiseen on tavarantoimituksissa varauduttu. Hamstraukseen ei siis ole tarvetta varsinkaan, kun kaupat ovat koko pääsiäisen auki.

Suunnittele ostosreissu huolella

Jotta asiointi myymälässä hoituu jouhevasti, on hyvä nyt suunnitella kauppalista huolellisesti. Listan avulla ostokset sujuvat kaupassa nopeammin.

Oman ostoslistan voi koota S-ruokakauppojen Foodie.fi-palvelussa. Ostoslistaa voi käyttää sekä ruoan verkkokaupan tilauksissa että ottaa mukaan myymälään. Listan voi tulostaa tai lähettää perheenjäsenille ja vaikka naapureille tekstarina tai sähköpostilla.

Kun kauppalista on hyvin suunniteltu, kannattaa suunnata lähikauppaan, jossa on tutut hyllypaikat ja valikoima. S-ruokakauppojen foodie.fi-palvelun mobiilisovelluksesta voi katsoa tuotteiden tarkat hyllypaikat omassa kaupassa.

Muistilista asiointiin

  1. Suunnittele ostokset etukäteen.
  2. Pese kädet ennen kaupassakäyntiä ja sen jälkeen. Käsienpesupiste löytyy monesta myymälästä pullonpalautuspisteen vierestä.
  3. Kauppaan ei kannata nyt lähteä koko perheen voimin eikä ottaa perheen pienimpiä apulaisiksi, jos se vain on mahdollista. Entä voiko iäkkäälle läheiselle tai naapurille tilata ruoan verkkokaupasta tai toimittaa ruokakassit kotioven taakse?
  4. Hedelmiä ja vihanneksia voi myymälässä arvioida omin silmin ja koskettaa vain niihin tuotteisiin, joita aikoo ostaa.
  5. Metrin turvaväli kannattaa muistaa kauppa-asioinnin kaikissa vaiheissa. Omaa vuoroa tulisi malttaa odottaa niin hedelmävaa’alla, kassalle jonottaessa kuin ostoksia pakatessa. Olemme poistaneet ostoskorit käytöstä, ostokärry toimii myös turvavälin mittana.
  6. Kassakapuloiden käytöstä S-ruokakaupoissa on luovuttu. Myymälähenkilökuntamme ohjaa asioinnin sujuvuutta kassalinjastoilla.
  7. Kassoille on asennettu pleksejä suojaamaan henkilökuntaa. Kunnioitathan heidän työtään etkä kurki pleksin ohi.
  8. Nyt suositellaan erityisesti kortilla maksamista. Maksukortin lähimaksulla voi maksaa korkeintaan 50 euron ostokset. Kaikissa S-ryhmän ruokakaupoissa voi maksaa myös esimerkiksi MobilePay-sovelluksella vain omaa älypuhelinta käyttämällä.
  9. Kuittipäätteet on kassoilla käännetty niin, että asiakas ottaa kuittitulosteen itse. Kuitit voi saada myös sähköisesti.Sähköisen kassakuitin voi aktivoida S-mobiilissa ja päivittämällä S-Etukorttinsa myymälän S-Etukorttipäätteellä.
  10. Kaikista tärkein vinkki on ehdottomasti se, että kauppaan ei pidä mennä kipeänä, ei edes pienessä nuhassa. Jos kotona on sairastuneita, kannattaa hyödyntää ruoan verkkokauppaa sekä naapureita ja tuttuja kauppa-asiointiin.