Padel X avaa padelkeskuksen Hukanhaudalle kesällä 2023


05.10.2022

– Padel X:ssä arvostamme laatua, ensiluokkaista padelkokemusta, yhteisöllisyyttä, liikunnan iloa ja hyvinvointia. Padel X -keskus tarjoaa aina parhaan mahdollisen kokemuksen lämmittelystä pelaamiseen ja palautumisesta ajanviettoon, joten panostamme keskukseen sen mukaisesti. Otimme yhtettä PKO:hon ja olemme kiitollisia, että pääsemme yhdessä PKO:n ja kaupungin edustajien kanssa suunnittelemaan yhden Suomen hienoimmista padelkeskuksista Repokallion alueen läheisyyteen Hukanhaudalle. Olemme innoissamme tulossa rikastamaan alueen padel-kulttuuria. Projektin edetessä aikataulut ovat täsmentyneet ja avaustavoite on kesä 2023, Padel X:n co-founder ja toimitusjohtaja Iivari Lappalainen kertoo.

Padel X on Suomen suurin kotimainen padel-ketju. Padel on mailapeli, joka on yksi maailman nopeimmin kasvavista urheilulajeista ja kasvattaa suosiotaan nopeasti myös Suomessa.

– Hanke on lähtölaukaus omistamamme entisen Destian varikon tontin kehittämiselle osoitteessa Käkisalmenkatu 33. Yhteistyökumppanivalinnassa meille oli tärkeää Padel X:n suomalaisomisteisuus sekä heidän tahto kehittää alueen elinvoimaa. PKO rakennuttaa keskuksen Padel X:n toiveiden mukaisesti, minkä jälkeen Padel X vuokraa sen käyttöönsä. Pääurakoitsijaksi on valittu kontiolahtelainen Master Kodit Oyt. Noin 3,5 miljoonaa euroa maksavan padelkeskuksen rakentaminen tuo 59,5 henkilötyövuoden verran töitä paikallisille rakennusalan toimijoille. Alustavan suunnitelman mukaan työt on tarkoitus aloittaa lokakuun aikana, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Kylmäaltaat, näköalasauna ja hohto-padelia
PKO toteuttaa yhdessä Padel X:n kanssa modernin korkean laatuluokan padel-keskuksen. 3 200 neliömetrin kokoiseen keskukseen tulee 9 korkeimman kilpatason (WPT-standardi) mukaista padel-kenttää ja tilava lämmittelyalue, jossa on kattava varustelu. Myös valaistus ja akustiikka toteutetaan korkeimmalla vaativuustasolla, mikä mahdollistaa Suomessa vielä harvinaisen ensiluokkaisen padel-kokemuksen. Palautumista varten keskukseen rakennetaan miehille ja naisille omat pukuhuoneet, kylmäaltaat ja yhteinen näköalasauna. Keskukseen tulee myös tilava kahvila-shop sekä laajat oleskelutilat. Kahvila sekä oleskelutilat ovat keskeinen osa Padel X -konseptia ja paikallisen Padel X -yhteisön rakentamista.

– Keskuksemme ovat ”kakkos-koteja” asiakkaillemme. Osana yhteisöllisyyttä Padel X järjestää toistuvasti tapahtumia ja iltoja vakioasiakkailleen (esim. hohto-padel). Yhteisöllisyyttä tukee myös keskukseen rakennettava iso unisex-näköalasauna, mikä mahdollistaa yhdessä rentoutumisen pelien jälkeen puolison, perheen ja koko peliporukan voimin. Saunassa kaikki ovat uima-asut päällä, Lappalainen avaa hanketta.

– Pidemmän aikavälin tavoitteena meillä on halu rakentaa tälle 2 hehtaarin tontille alueen palvelutarjontaa merkittävästi parantava kokonaisuus. Kaavamuutosten myötä palvelutarjontaa voisi parantaa S-marketin, polttonestejakelun, autojen pesuhallin sekä pysäköintialueen kaltaisilla lähipalveluilla, Kivelä sanoo.

Työtä paikallisille

Lappalaisen mukaan toiminnan käynnistyttyä padelkeskus luo Joensuuhun uuden yrityksen, joka palkkaa alueelta yhden täysipäiväisen työntekijän (keskusvastaava) sekä 4–6 tuntityöntekijää (kahvila-shop ja respa). Lisäksi Padel X Joensuu mahdollistaa elinkeinonharjoittamisen padel-valmentajana joko kouluttamalla paikallisia ammattiin tai tarjoamalla paikallisille valmentajille yhteistyömahdollisuuden Padel X Joensuun kanssa. Lisäksi Padel X Joensuu etsii paikallisia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa toteuttaa tapahtumia. Näin toimiessaan Padel X elävöittää paikallista liiketoimintaa, opiskelijaelämää ja turismia. Padel X on avoin tekemään yhteistyötä paikallisten kahvila- ja catering-yrittäjien kanssa.

– Tällä tavalla yhteinen hankkeemme toteuttaa PKO:n tahtotilaa alueen elinvoiman edistämisestä. Näin teemme missiomme mukaisesti Joensuusta entistäkin parempaa paikkaa elää, Kivelä sanoo.
Lisätietoja: Iivari Lappalainen, toimitusjohtaja, Padel X Oy, 0505700798, iivari@padelx.fi
Juha Kivelä, toimitusjohtaja, PKO, p. 010 762 2026, juha.kivela@sok.fi