Padel X avaamassa padelkeskuksen Hukanhaudalle


13.05.2022

Korkeatasoinen keskus klubitiloineen tarkoitus avata vuodenvaihteessa 20222023.

 

– Padel X:ssä arvostamme laatua, ensiluokkaista padelkokemusta, yhteisöllisyyttä, liikunnan iloa ja hyvinvointia. Padel X -keskus tarjoaa aina parhaan mahdollisen kokemuksen lämmittelystä pelaamiseen ja palautumisesta ajanviettoon, joten panostamme keskukseen sen mukaisesti. Olimme yhteydessä PKO:hon ja olemme kiitollisia, että pääsemme yhdessä PKO:n ja Joensuun kaupungin edustajien kanssa suunnittelemaan yhden Suomen hienoimmista padelkeskuksista Repokallion alueen läheisyyteen Hukanhaudalle. Joensuu on elinvoimainen ja perinteikäs urheilukaupunki, joten olemme innoissamme tulossa rikastamaan alueen padel-kulttuuria. Avaustavoite on vuodenvaihde 2022–2023, Padel X:n co-founder ja toimitusjohtaja Iivari Lappalainen kertoo.

Padel X on Suomen suurin kotimainen padel-ketju. Padel on mailapeli, joka on yksi maailman nopeimmin kasvavista urheilulajeista ja kasvattaa suosiotaan nopeasti myös Suomessa.

– Padel X:n hanke on lähtölaukaus omistamamme entisen Destian varikon tontin kehittämiselle osoitteessa Käkisalmenkatu 33. Yhteistyökumppanin valinnassa meille oli tärkeää arvoyhteensopivuus eli Padel X:n suomalaisomisteisuus sekä heidän tahtotila kehittää alueen elinvoimaa. Yhteisen suunnittelun jälkeen PKO rakennuttaa padelkeskuksen täysin Padel X:n toiveiden mukaisesti, minkä jälkeen Padel X vuokraa sen käyttöönsä, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

 

Kylmäaltaat, näköalasauna ja hohto-padelia
PKO toteuttaa yhdessä Padel X:n kanssa modernin korkean laatuluokan padel-keskuksen. 3 200 neliömetrin kokoiseen keskukseen tulee 9 korkeimman kilpatason (WPT-standardi) mukaista padel-kenttää ja tilava lämmittelyalue, jossa on kattava varustelu. Myös valaistus ja akustiikka toteutetaan korkeimmalla vaativuustasolla, mikä mahdollistaa Suomessa vielä harvinaisen ensiluokkaisen padel-kokemuksen. Palautumista varten keskukseen rakennetaan miehille ja naisille omat pukuhuoneet, kylmäaltaat ja yhteinen näköalasauna. Keskukseen tulee myös tilava kahvila-shop sekä laajat oleskelutilat. Kahvila sekä oleskelutilat ovat keskeinen osa Padel X -konseptia ja paikallisen Padel X -yhteisön rakentamista.

– Keskuksemme ovat ”kakkos-koteja” asiakkaillemme. Osana yhteisöllisyyttä Padel X järjestää toistuvasti tapahtumia ja iltoja vakioasiakkailleen (esim. hohto-padel). Yhteisöllisyyttä
tukee myös keskukseen rakennettava iso unisex näköalasauna, mikä mahdollistaa yhdessä rentoutumisen pelien jälkeen puolison, perheen ja koko peliporukan voimin. Saunassa kaikki ovat uima-asut päällä, Lappalainen avaa hanketta.

– Olemme hakeneet sekä poikkeamislupaa sekä tontilla oleville käyttämättömille varastorakennuksille purkulupaa, jotta pääsemme edistämään hanketta ja alueelle voidaan rakentaa myös pysäköintialue. Pidemmän aikavälin tavoitteena meillä on halu rakentaa tälle 2 hehtaarin tontille alueen palvelutarjontaa merkittävästi parantava kokonaisuus. Kaavamuutosten myötä palvelutarjontaa voisi parantaa S-marketin, polttonestejakelun ja autojen pesuhallin kaltaisilla lähipalveluilla. Näiden muiden kehittämishankkeiden aikatauluista on aika keskustella kaavoituksen edetessä, Kivelä sanoo.

 

Työtä paikallisille

Noin 3–3,5 miljoonaa euroa maksavan padelkeskuksen rakennusvaiheessa tavoitteena on käyttää mahdollisimman paljon paikallisia rakennusalan toimijoita. Lappalaisen mukaan toiminnan käynnistyttyä padelkeskus luo Joensuuhun uuden elinkelpoisen yrityksen, joka palkkaa alueelta toimintaansa yhden täysipäiväisen työntekijän (keskusvastaava) sekä 4–6 tuntityöntekijää (kahvila-shop ja respa). Lisäksi Padel X Joensuu mahdollistaa elinkeinonharjoittamisen padel-valmentajana joko kouluttamalla paikallisia henkilöitä padel-valmentajan ammattiin tai tarjoamalla paikallisille padel-valmentajille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä Padel X Joensuun kanssa. Padel X Joensuu tulee myös etsimään paikallisia yritysyhteistyökumppaneita, joiden kanssa toteuttaa tapahtumia kaupunkilaisille, opiskelijoille ja turisteille. Näin toimiessaan Padel X tulee elävöittämään paikallista liiketoimintaa, opiskelijaelämää ja turismia. Padel X on myös avoin tekemään yhteistyötä paikallisten kahvila- ja catering-yrittäjien kanssa.

– Tällä tavalla yhteinen hankkeemme toteuttaa PKO:n tahtotilaa alueen elinvoiman edistämisestä. Näin teemme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti Joensuusta entistäkin parempaa paikkaa elää, Kivelä sanoo.

Lisätietoja: Iivari Lappalainen, toimitusjohtaja, Padel X Oy, 0505700798, iivari@padelx.fi
Juha Kivelä, toimitusjohtaja, PKO, p. 010 762 2026, juha.kivela@sok.fi