PK Terveydessä voi ottaa koronarokotuksen ilman ajanvarausta


01.09.2021

PK Terveydessä on mahdollista ottaa maksutta koronarokotus ns. Walk in-periaatteella ilman ajanvarausta maanantaista keskiviikkoon 6.-8.9.21 klo 16.30-20 välisenä aikana.  Rokotustilaisuudessa on päivittäin ilman ajanvarausta tarjolla 50 Modernan koronarokotetta. Rokotukset toteutetaan vuoronumeroilla. Tilaisuudessa annetaan sekä 1. että 2. rokotteita. Rokotettavan tulee olla täyttänyt 12 vuotta. Samaan aikaan PK Terveydessä toteutetaan rokotuksia myös ajanvarauksella. Mukana on hyvä olla henkilöllisyystodistus. 

Moderna-rokotteen voi ottaa toiseksi rokotteeksi, mikäli ensimmäinen rokote on ollut Modernaa tai Pfizerin Comirnatya. Molemmat rokotteet ovat mRNA-rokotteita. Siun soten alueella on päätetty antaa jatkossa koronarokotteen tehosteannos kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokoteannoksesta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus koronarokotteiden rokotusvälistä on 8–12 viikkoa. THL on suositellut rokotevälin lyhentämistä kahdeksaan viikkoon, mikäli rokotteiden saatavuus sen mahdollistaa. 

Siun sote kilpailutti keväällä yksityiset terveysalan toimijat avukseen Pohjois-Karjalan maakunnassa tehtäviin koronarokotuksiin. Yksi valituista rokotuskumppaneista on PK Terveys. PK Terveys sijaitsee Kauppakeskus Prismassa, Voimatie 2, Joensuu. Laadukkaita terveyspalveluita yksityis- ja yritysasiakkaille tarjoava PK Terveys on osa Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) palveluliiketoimintoja.