PK Terveys pilotoi etälääkäripalveluja


14.08.2014

PK Terveys pilotoi etälääkäripalveluja


Pohjois-Karjalan Terveyspalvelut Oy (PK Terveys) on kutsuttu valtakunnallisesti edistykselliseen eÄhtäri-hankkeeseen kehittämään etäterveyspalveluja. PK Terveyden tavoite on kustannustehokkaasti parantaa ja uudistaa taajamien ulkopuolella etänä tarjottavia terveyspalveluja. Hankkeesta saatujen kokemusten pohjalta palveluja on mahdollista kehittää myös Pohjois-Karjalan alueella niin yksityisasiakkaille kuin työterveyspalveluita tarvitseville organisaatioille.

  • Suomessa terveyspalvelujen videoasioinnin kehittämisessä Ähtärin kaupunki ja eÄhtäri-hanke on edelläkävijä, joten olemme iloisia, että juuri PK Terveys haluttiin terveyspalvelujen tuottajaksi tähän hankkeeseen, sanoo Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimialajohtaja Tiina Tolvanen, jonka vastuualueeseen PK Terveys kuuluu.

 

PK Terveys on vuonna 2012 perustettu terveyspalveluyritys, jonka omistavat Pohjois-Karjalan Osuuskaupan asiakasomistajat. PK Terveyden toiminnan tavoite on parantaa terveyspalveluiden saatavuutta ja vaikuttavuutta sekä kohtuullistaa alan hintatasoa. Videoasiointiin pohjautuvat etälääkäri ja etähoitajapalvelut ovat pitkien välimatkojen Suomessa osaratkaisu sekä saatavuus- että kustannuskysymykseen.

 

  • Tarjoamalla yleislääkäri- ja hoitajapalveluita etänä ähtäriläisille näemme, mitkä terveyspalvelut on mahdollista hoitaa sujuvasti videoasioinnin kautta, kertoo PK Terveyden toimitusjohtaja Kristiina Hätinen.

 

Nykyteknologialla videokuvaa on helppo välittää ilman suuria laiteinvestointeja. Useissa tapauksissa lääkäri tai hoitaja voi diagnosoida potilaan videokuvan välityksellä. Uudessa eÄhtäri-hankkeessa etäterveyspalveluja viedään käytännön tasolle. Tavoitteena on kerätä kokemuksia asioinnista ja sitä kautta kehittää lääkärin ja hoitajan etävastaanottotoimintoja.

 

 

Lisätietoja klo 17 jälkeen: PKO, palveluliiketoimintojen toimialajohtaja Tiina Tolvanen, p. 010 762 2042

 

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on asiakasomistajiensa omistama yritys, joka tuottaa etuja ja palveluita asiakkaille 10 kunnan alueella Pohjois-Karjalassa. PKO:lla on eri puolilla maakuntaa yli 80 toimipaikkaa, jotka työllistävät yli 1 000 henkilöä. PKO:lle on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta.