PKO ja Martat järjestävät maksuttomia lasten kokkikursseja kesällä – ilmoittautuminen on avattu!


02.05.2024

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) ja Pohjois-Karjalan Marttojen yhteistyössä järjestämät alakouluikäisten Ässäkokki-kokkauskurssit saavat jatkoa tulevana kesänä. Eri puolilla maakuntaa järjestetään kesäkuussa yhteensä yhdeksän Ässäkokki-kurssia. 7-12-vuotiaille suunnatut kurssit ovat osallistujille maksuttomia.

– Ässäkokeissa kantavia ajatuksia ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, ruokahävikin välttäminen sekä satokausiajattelu. Nämä asiat tulevat luonnollisesti esille tekemisen ja ruokapöytäkeskustelun kautta. Kurssien ohjaaminen on antoisaa, sillä lapsista välittyy käsillä tekemisen, uuden oppimisen ja onnistumisen ilo. Olemme saaneet vanhemmilta positiivista palautetta kursseista, ja lapset ovat innostuneet kokkaamaan Ässäkokki-resepteillä myös kotona, kertoo Pohjois-Karjalan Marttojen kotitalousasiantuntija Maija Kontturi.

Kurssilla valmistetaan maistuvaa arkiruokaa, isketään kädet jauhoihin sekä harjoitellaan helppojen välipalojen kokkausta. Ruuanlaiton ohessa kursseilla keskustellaan terveellisyydestä, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä.

– Meille PKO:ssa vastuullisuus on käytännön tekoja. Tarjoamalla Ässäkokki-kursseille tarvikkeet mahdollistamme omalta osaltamme nuorille ilmaista toimintaa. Lisäksi Ässäkokki-kurssit ovat Tehdään Pohjois-Karjalasta parempi paikka elää -missiomme mukaista toimintaa, koska nuorena opitut järkevän kuluttamisen sekä hyvän ruoanlaiton perustaidot ovat hyödyksi koko elämän ajan, PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä toteaa.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on tehnyt jo pitkään yhteistyötä Pohjois-Karjalan Marttojen kanssa. Kokkikurssit ovat osa S-ryhmän ja Marttaliiton monipuolista yhteistyötä.

– PKO ja Pohjois-Karjalan Martat ovat tehneet yhteistyötä järjestämällä Ässäkokki-kursseja vuodesta 2017. On tärkeää ottaa lapset mukaan ruoanlaittoon. Ruoanvalmistustaidot vahvistavat sujuvaa arkea. Kotikeittiössä riittää puuhaa koko perheelle, sanoo Pohjois-Karjalan Marttojen toiminnanjohtaja Heli Hjälm.

 

Ässäkokki-kurssit kesällä 2024 Pohjois-Karjalassa

Ma 3.6. klo 10–13 Kontiolahti, Kontiolahden koulu
Ma 10.6. klo 10–13 Liperi, Liperin koulu
Ti 11.6. klo 10–13 Lieksa, yläkoulu, Brahea-kampus
To 13.6. klo 10–13 Outokumpu, Kummun koulu
Pe 14.6. klo 10–13 Joensuu, Marttakeskus
Ma 17.6. klo 10–13 Ilomantsi, Pogostan koulu
Ti 18.6. klo 10–13 Joensuu, Marttakeskus
Ke 19.6. klo 10–13 Nurmes, Kirkkokadun koulu
Ti 25.6. klo 10–13 Joensuu, Marttakeskus

Jokaiselle kurssille mahtuu 12 osallistujaa. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa: https://www.martat.fi/pohjois-karjala/tapahtumat/

Ilmoittautuminen avautuu torstaina 2.5.2024.

 

Kuva: Minttu Kurki, Kotiseutu-uutiset