PKO jälleen yksi Suomen innostavimmista työpaikoista!


09.01.2023

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on jälleen saanut Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen. Tunnustus jaetaan vuosittain yrityksille, jotka menestyvät poikkeuksellisen hyvin henkilöstötutkimuksissa. PKO on maakunnan ainoa vähittäiskaupan sekä matkailu- ja ravitsemiskaupan toimija, joka on saanut kyseisen tunnustuksen.

Henkilöstötutkimuksia suorittava Eezy Flow on jälleen myöntänyt PKO:lle Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen. Eezy Flow toteuttaa PeoplePower-henkilöstötutkimuksen vuosittain sadoille suomalaisille organisaatioille, ja siihen vastaa vuosittain yli 150 000 henkilöä. Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustus jaetaan organisaatioille, jotka saavuttavat poikkeuksellisen hyviä tuloksia tutkimuksessa.

Vuoden 2022 henkilöstötutkimuksessa keskeisimmistä kysymyksistä muodostuva PKO:n työtyytyväisyysindeksi oli 78,5 (asteikolla 0–100). Tulos on PKO:n mittaushistorian paras, työtyytyväisyyden yleisarvosana on erinomainen ja tulos on selvästi Suomen asiantuntijanormia (69,1) korkeampi. Kyselyyn vastasi 91,1 prosenttia PKO:n henkilökunnasta.

– Olemme jo pitkään olleet työtyytyväisyydessä parhaassa mahdollisessa luokassa eli AAA, mikä on erinomainen taso. Jo aiemmalta erinomaiselta tasolta olemme onnistuneet entisestään parantamaan tulosta, mistä suurin kiitos kuuluu yhteisen yrityksemme kehittämisestä kiinnostuneelle henkilökunnalle ja esihenkilöille, toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

– Parannusta on tapahtunut kaikilla osa-alueilla: työnantajakuvassa, johtamis- ja toimintakulttuurissa, työmotivaatiossa ja esihenkilötyössä. Erittäin tärkeä asia on se, että meillä on entisestään parantunut ihmisten kokemus työnsä mielenkiintoisuudesta ja merkityksellisyydestä. Samalla he kokevat saavansa arvostusta työstään. Kun ihminen kokee työnsä merkityksellisenä ja organisaation päämäärät tavoittelemisen arvoisina, se mahdollistaa myös hyvän palvelukokemuksen asiakkaillemme. Näistä lähtökohdista meidän on hyvä yhdessä rakentaa menestystä myös tulevaisuudessa. Aina on myös parannettavaa, ja kehittämiskohteita ryhdytään yhdessä keskustellen kartoittamaan kaikissa toimipaikoissamme, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen sanoo.

Työtyytyväisyystutkimuksen mukaan PKO:n vahvuuksina näyttäytyvät erityisesti lähijohtaminen sekä hyvä työilmapiiri. Tänä vuonna tutkimuksessa tutkittiin ensimmäistä kertaa myös henkilöstön kokemusta psykologisesta turvallisuudesta, ja tulokset olivat myös tällä osa-alueella erittäin hyvät.

– Psykologinen turvallisuus on tärkeää, jotta kaikki halukkaat voivat avoimesti esittää ideoitaan ja kysymyksiään, eikä tarvitse pelätä, miten muut niihin suhtautuvat. Tämä luo hyvän pohjan toiminnan kehittämiselle, Mononen sanoo.

Vuoden 2022 kaikki Innostavimmat työpaikat -tunnustuksen voittajat ja sijoittuneet yritykset julkaistaan alkuvuodesta 2023 osoitteessa innostavimmat.fi.

Lisätietoja: PKO, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen, p. 010 762 2024