PKO kerää SPR:n kanssa varoja katastrofirahastoon


04.03.2022

S-ryhmään kuuluvana alueosuuskauppana Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on ollut mukana perustamassa yhteistä keräystä Suomen Punaisen Ristin kanssa. Lahjoitussivusto on avattu SPR:n internetsivuilla osoitteessa https://www.punainenristi.fi/lahjoita/s-ryhma

Kerättävät varat ohjataan SPR:n katastrofirahaston kautta Ukrainaan.

Avustusjärjestöt ovat toivoneet kriisin tässä vaiheessa erityisesti rahallista tukea, sillä avun koordinointi alueelle yhtenäisesti on helpompaa kuin tavaralahjoitusten toimittaminen.

– Sota Ukrainassa on järkyttänyt meitä kaikkia. Hätä on nyt valtava, ja apua tarvitaan kipeästi. Me PKO:lla päätimme lahjoittaa SPR:n keräykseen 10 euroa jokaista PKOlaista kohti eli yhteensä 14 450 euroa. Kutsumme myös PKO:n omistajat mukaan auttamaan ja kerromme asiakasomistajillemme keräyksestä mm. S-mobiilissa ja sähköposteilla, joissa ohjaamme lahjoitussivustolle, toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Apu ohjataan SPR:n katastrofirahaston kautta Ukrainaan. Avulla turvataan ihmisten perustarpeita. Punainen Risti toimittaa vettä, ruokaa, suojaa ja terveyspalveluita kriisialueelle.

– Meiltä on jonkin verran kysytty myös ruoka- ja tavaralahjoituksia. On ymmärrettävää, että moni haluaisi toimittaa kriisialueelle jotain konkreettista avuksi. Avustusjärjestöt ovat toivoneet kriisin tässä vaiheessa nimenomaan rahallista tukea, sillä avun koordinointi alueelle yhtenäisesti on helpompaa kuin tavaralahjoitusten toimittaminen. Järjestöjen toiveen mukaisesti ruoka- ja tavaralahjoitusten sijaan PKO:n tavat tukea tässä kriisissä ovat nostaa esiin mahdollisuutta tehdä lahjoitus SPR:n katastrofirahastoon sekä tarjota SPR:n vapaaehtoisille mahdollisuus tehdä lipaskeräyksiä S-marketien ja Sale-myymälöiden pysäköintialueilla, PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä sanoo.

 

Lisätietoja: PKO, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä, p. 010 762 2034