PKO maakunnan vastuullisin kesätyönantaja


07.10.2021

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) menestyi valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni -tutkimuksessa. PKO oli valtakunnan 9:nneksi paras kesätyönantaja ja ainoa pohjoiskarjalainen yritys kärkikymmenikössä.

 

Kesätyöntekijöille tehdyn kyselyn perusteella valitut vastuullisimmat kesätyönantajat julkistettiin 7.10. Valtakunnalliseen kyselyyn vastasi 9 458 kesätyöntekijää 129 yrityksestä. Vastuullinen kesäduuni -tutkimuksessa PKO oli yli tuhannen työntekijän organisaatioista Suomen 9:nneksi paras kesätyönantaja.  Kilpailussa palkittiin parhaat kesätyönantajat kolmessa kategoriassa yrityksen henkilöstömäärän mukaan. PKO oli kaikki sarjat huomioiden ainoa pohjoiskarjalainen yritys kärkikymmenikössä.

– Saavutuksesta suuri kiitos kuuluu esimiehillemme ja henkilökunnalle, jotka ottivat nuoret avosylin vastaan. Isoimman kiitoksen ansaitsevat upeat nuoremme, jotka tekivät hyvällä sykkeellä ja esimerkillisessä asenteella töitä! Meille on kunnia-asia tarjota runsaasti kesätyöpaikkoja. Tästä on hyvä jatkaa, ja aiomme ensi kesänä tarjota entistäkin paremman kesätyökokemuksen, toimitusjohtaja Juha Kivelä toteaa.

Kuluneena kesänä PKO:n 850 kesätyöpaikkaan tuli 3 800 hakemusta. Kesätyöntekijöitä palkattiin 13 kunnan ja kaupungin alueelle PKO.n eri toimipaikkoihin. Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan (www.kesaduuni.org) osallistuvat työnantajat sitoutuvat hyvän ja vastuullisen kesätyön periaatteisiin, jotka auttavat tekemään työkokemuksesta hyvän sekä kesätyöntekijälle että työnantajalle.

– Haluamme tarjota jokaiselle nuorelle parhaan mahdollisen vastaanoton työelämään. Siksi kehitämme koko ajan niin rekrytointia kuin palautteenanto- ja perehdyttämiskäytäntöjämme nuorilta tulleiden toiveiden perusteella, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen sanoo.

Sokos-tavaratalossa kuukauden mittaisen kesätyöpestin tehnyt joensuulainen Saku Hakkarainen on kokemukseensa erittäin tyytyväinen.

 

– Työnhakuprosessi ja kaikki muutkin järjestelyt oli tehty todella helpoiksi. Sokoksella on uskomattoman hieno työporukka, johon oli helppo päästä sisään. Opin asiakaspalvelusta ja erilaisille persoonille sopivista vuorovaikutustyyleistä todella paljon. Aion hakeutua palvelualalle töihin myös jatkossa, lukiossa kolmatta vuotta opiskeleva 17-vuotias Hakkarainen sanoo.

 

– Keskustelut nuorten kanssa ovat työyhteisöä rikastuttavia ja molemmin puolin hyödyllisiä: me perehdytämme heitä työtehtäviin ja he lisäävät tietämystämme nuorten arjesta, Sokoksen tavaratalopäällikkö Jaana Lehikoinen sanoo.

PKO:ssa perehdytyksessä käytetään niin keskusteluja, käytännön oppaita, työturvallisuusvideoita kuin mobiilikäyttöistä Duunipassia, jolla kehitetään nuorten työelämätaitoja ja työhyvinvointia.

 

Vastuullinen kesäduuni -kilpailu

Kilpailu on avoin kaikille kampanjassa mukana oleville työnantajille. 2021 kilpailuun osallistui 129 työnantajaa, joita arvioi 9 458 kesätyöntekijää.  Kilpailussa palkitaan parhaat kesätyönantajat kolmessa kategoriassa yrityksen henkilöstömäärän mukaan.  Vastuullinen kesäduuni  -kilpailun tulokset perustuvat kuuteen hyvän kesätyön periaatteen toteutumiseen. Periaatteet ovat: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja todistus. Pääyhteistyökumppaneita ovat mm. Elinkeinoelämän keskusliitto, S-ryhmä sekä Talous ja Nuoret TAT
Lisätietoja: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen, p. 010 762 2024