PKO myöntää Reilu Kaveri -stipendit kaikille alueensa alakouluille


01.06.2017

Pohjois-Karjalan rehtoreilta kiitos PKO:lle
 

Koulukaverit erityisen hyvin huomioonottaville oppilaille jaetaan tänäkin vuonna Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) myöntämät Reilu kaveri –stipendit. Näitä stipendejä jaetaan PKO:n toimialueen 10 kunnassa ja kaupungissa kaikilla alakouluilla. Kouluja on yhteensä yli 60. Stipendin saajan valitsevat joko kunkin koulun opettajat tai sitten saajan ovat valinneet oppilaat keskuudestaan. Stipendi myönnetään oppilaalle, joka on valmis ottamaan kaikki mukaan leikkeihin ja saa toiselle hyvän mielen huomioimalla hänet aidosti. Reilu kaveri –stipendin perusteet tulevat osuustoiminnan eettisistä arvoista, joita ovat ympäröivästä yhteisöstä ja muista ihmisistä välittäminen.
 

  • Haluamme tällä tavalla kannustaa alakoululaisia yhteisöllisyyteen ja toisten huomioonottamiseen. Tämän stipendin saajan ratkaisee arvosanojen sijaan pyyteetön halu auttaa koulukavereita, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.
     
  • Stipendien jaossa on hyvä ottaa huomioon muitakin perusteita kuin oppilaan saamat arvosanat. Uudessa opetussuunnitelmassa korostetaan yhdessä tekemisen ja myötätunnon taitoja. Reilu kaveri –stipendi antaa mahdollisuuden palkita oppilaita, jotka omalla toiminnallaan edesauttavat hyvää ryhmähenkeä ja tehdä näkyväksi myös muita kuin numeerisesti mitattavia ansioita. Rehtoreiden puolesta kiitän lämpimästi Pohjois-Karjalan Osuuskauppaa jaettavista stipendeistä, Pohjois-Karjalan rehtorit ry:n puheenjohtaja Anna Renko sanoo.

PKO on myöntänyt vuodesta 2015 lähtien keväisin Reilu kaveri -stipendin jokaiselle toimialueensa alakoululle. Yhden stipendin arvo on 50 €. Stipendit myönnetään Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön Pohjois-Karjalan Osuuskaupan rahastosta, ja huomionosoituksen saaja voi olla 1.-6.-luokkalainen. PKO:lla on liiketoimintaa 10 kunnan ja kaupungin alueella (Lieksa, Polvijärvi, Ilomantsi, Joensuu, Kontiolahti, Outokumpu, Liperi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Kitee sekä lisäksi PKO:lla on kylpylähotelli Nurmeksessa), joissa on yhteensä yli 60 alakoulua. Stipendit jaetaan koulujen kevätjuhlien yhteydessä.

Lisätietoja antaa: PKO, viestintäjohtaja Petri Vähä p. 010 762 2034

 

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on asiakasomistajiensa omistama yritys, joka tuottaa etuja ja palveluita asiakkaille 10 kunnan alueella Pohjois-Karjalassa. PKO:lla on eri puolilla maakuntaa 100 toimipaikkaa, jotka työllistävät lähes 1 200 henkilöä. PKO:lle on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta.