PKO palkkaa yhteensä 1000 kesätyöntekijää!


04.02.2022

Erityistä tukea tarvitsevia nuoria ja heidän avustajiaan palkataan peräti 100.
– Koronan vuoksi viime kesänä nuorille oli niin Pohjois-Karjalassa kuin koko maassa tavallista vähemmän kesätöitä tarjolla. Työnantajilta tarvitaan nyt konkreettisia vastuullisuustekoja ja myönteisiä signaaleja nuorille, joten me palkkaamme ensi kesäksi ennätysmäiset 1 000 kesätyöntekijää!, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Kivelän mukaan vastuullisuusteot perustuvat PKO:n tavoitteeseen tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää. PKO:n kesätyöhaku avattiin jo joulukuun loppupuolella. Tarjolla olevien pestien määrä jäi tuolloin avoimeksi, koska haluttiin nähdä, mihin suuntaan koronatilanne kehittyy.

– Suomen hallituskin suosittelee rajoitusten purkamista ja näyttää siltä, että olemme menossa kohti vilkasta tapahtumakesää. Siksi nyt on oikea aika nostaa kesäpestien määrä aiemmin kaavaillusta noin 800:sta 1 000:een, Kivelä sanoo.
– Kesätyö on monelle nuorelle pääsylippu parempaan tulevaisuuteen: työkokemuksen kautta saa onnistumisen elämyksiä ja euroja. PKO on sekä liike- että jäsenyhteisö, ja käyttämällä merkittävän määrän euroja nuorten palkkaamiseen toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti. Nuorten kesätyöllistäminen on vuosien ajan ollut meidän tärkeimpiä vastuullisuustekojamme. Meille on kunnia-asia tarjota nuorille hyviä kesätyökokemuksia ja tavoittelemme myös tulevana kesänä Vastuullinen kesäduuni -tutkimuksen kärkisijoja, toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.
Valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni -tutkimuksessa PKO oli 2021 Suomen 9. paras kesätyönantaja ollen ainoa pohjoiskarjalainen yritys kärkikymmenikössä. Kilpailuun osallistui 114 työnantajaa, joita arvioi 6 500 kesätyöntekijää. Tulevana kesänä PKO:lla on tarjolla sekä tienaa ja tutustu -kesäharjoittelupaikkoja että varsinaisia, pidempiä kesätöitä. Töitä haetaan sähköisesti ja viimeinen hakupäivä on 28.2. Internetsivustolla https://pko.fi/toita-sinulle/kesatyot/ on tarkat hakuohjeet ja –kriteerit.

– Tämän päivän kesätyöntekijä on huomisen ammattilainen, esihenkilö tai johtaja. Siksi haluamme tarjota jokaiselle nuorelle parhaan mahdollisen vastaanoton työelämään ja panostamme erityisesti hyvään perehdyttämiseen, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen sanoo.

PKO on jo yli 10 vuoden ajan tarjonnut työmahdollisuuksia myös erityistä tukea tarvitseville ja kehitysvammaisille nuorille sekä kutsunut kesätyöhaastatteluihin nuoria myös sosiaalisin perustein. Esimerkiksi taloudellisia tai muita haasteita kohdanneiden perheiden nuoria on pyritty työllistämään. PKO:n 1 000 kesätyöpaikasta 100 on varattu erityisnuorille ja heidän avustajilleen. Monosen mukaan työskentely erityisnuorten kanssa on rikastuttanut toimipaikkojen arkea.

– Kokemuksemme mukaan erityisnuoret sekä kehitysvammaiset nuoret ovat positiivisia ja kovia tekemään töitä niin myynnissä kuin varaston puolella. Erityisnuoren tyypillinen työllistymispolku alkaa kesätöistä, harjoittelusta tai työssäoppimisesta ja jatkuu palkkatuetulla työllä, jonka jälkeen on mahdollisuus pysyvään työsuhteeseen. Tärkeimpiä yhteistyökumppaneitamme erityisnuorten työllistämisessä ovat ammatillinen erityisoppilaitos Luovi, toimintakeskukset, kuntoutuspalvelut, kunnat sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Siun sote, Mononen sanoo.

Kesätöitä on tarjolla koko PKO:n toimialueella S-marketeissa ja Saleissa, eri ravintoloissa, ABC-liikennemyymälöissä, Prismassa, Sokoksessa ja Sokos-hotelleissa. PKO:lla on liiketoimintaa Joensuussa, Juuassa, Kontiolahdella, Liperissä, Polvijärvellä, Outokummussa, Lieksassa, Ilomantsissa, Rääkkylässä, Nurmeksessa, Tohmajärvellä, Rautavaaralla ja Kiteellä.
Lisätietoja: PKO, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen p. 010 762 2024