PKO tuo myyntiin laadukkaan ja kattavan viinivalikoiman


07.06.2024

Lakimuutos sallii 10.6.2024 alkaen kahdeksanprosenttisten alkoholijuomien myynnin ruokakaupoissa. S-ryhmän myymälöissä muutos tarkoittaa entistä parempia mahdollisuuksia ruoan ja juoman yhteensovittamiseen. Noin 200 viinin valikoima sekä laaja valikoima muita juomauutuuksia tarjoaa monipuolisesti juomavaihtoehtoja eri ruokalajien kylkeen yhdellä kauppakäynnillä.

Maanantaina 10.6.2024 S-ryhmän ruokakauppojen juomavalikoima monipuolistuu, kun juomaosastoille tuodaan ensimmäistä kertaa valko-, -puna-, rosé- ja kuohuviinejä sekä oluissa ja muissa juomissa lakiuudistuksen sallimia uusia vaihtoehtoja. Valikoimassa jatkaa myös jo aiemmin myynnissä olleita mietoja viinijuomia sekä suosittuja matala-alkoholipitoisia ja alkoholittomia juomia. Asiakas huomaa muutoksen juomaosastolla lisäksi uusissa opasteissa, joiden avulla autetaan asiakkaita löytämään eri ruokiin sopivia viinejä.

– Näemme ruokakaupan vahvuutena juuri ruoan ja juoman yhdistämisen yhdellä ostoskerralla. Juomaosastoillamme on jo aiemmin ollut esimerkiksi eri oluttyyppien valintaan opasteita, mutta viinivalikoiman myötä opastusta on lisätty ja monipuolistettu. Tulemme yhdistämään jatkossa myös esimerkiksi Yhteishyvän suosituissa ruokasisällöissä makupareja, kertoo PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä.

Uusi viinivalikoima vastaa odotuksiin tutuilla viinibrändeillä sekä uusilla tuttavuuksilla. Valikoimaa on rakennettu suomalaiseen makuun kiinnittäen erityistä huomiota mahdollisimman kuivien viinien kattavaan valikoimaan.

– Viinivalikoima on tässä kohtaa erityisen laaja kuohuviineissä ja valkoviineissä, mutta myös mietoja rosé- ja punaviinejä tuodaan tarjolle monipuolinen kattaus. Tässä kohtaa uskomme asiakkaille jo tuttujen merkkien, mutta aiempaa miedompina versioina olevan suosittuja kumppaneita eri ruuille ja löytävän tiensä ostoskoreihin, arvioi vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen.

Viinien ja muiden juomien valikoima vaihtelee myymälöittäin. Prismoista löytyy laajin valikoima, S-marketista monipuolisesti vaihtoehtoja eri ruokien makupareiksi ja Sale-pienmyymälöistä hyvän hinta-laatusuhteen suosikit. S-ryhmä on myynyt viinejä Viron Prismoissa jo useamman vuoden.

– Pohjois-Karjalassa asiakkaita palvelee Prisma, 33 S-markettia ja 8 Salea ja vahvuutemme on pysyvästi edullinen hintatasomme. Kuten muissakin myymissämme tuotteissa, haluamme tarjota asiakkaille vaihtoehtoja eri hintaluokissa ja tavarantoimittajiemme kanssa olemme onnistuneet rakentamaan valikoiman, johon kuuluu niin erityisen laadukkaita viinejä erityistilanteisiin kuin myös hintatasoltaan suorastaan löytöjä, vinkkaa Härkönen.