PKO:lle 700 nuorta kesätöihin


12.01.2016

PKO:lle 700 nuorta kesätöihin – haku käynnistyy

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) tarjoaa tulevana kesänä kesätöitä 700 nuorelle.
 

  • Vaikka ajat ovat taloudellisesti viime vuotta tiukemmat, palkkaamme noin 50 kesätyöntekijää enemmän kuin viime kesänä. Osuuskaupan linja on, että nuorten työllistämisestä ei tingitä. Erilaiset harjoitteluohjelmat ja pidemmät kesätyöpestit ovat monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään ja samalla askel kohti aikuisuutta. Me haluamme tarjota tuon mahdollisuuden mahdollisimman monelle nuorelle, toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

 

PKO palkkaa nuoria kesätöihin eri puolilla maakuntaa.

  • Kaikissa PKO:n toimialueen yhteensä 10 kunnassa ja kaupungissa kesätyöpestejä on tarjolla hieman enemmän kuin edellisenä kesänä, Kivelä sanoo.

PKO:lla on liiketoimintaa Joensuussa, Kontiolahdella, Liperissä, Polvijärvellä, Outokummussa, Lieksassa, Ilomantsissa, Rääkkylässä, Tohmajärvellä ja Kiteellä.

 

Kahden erilaisen harjoitteluohjelman kautta PKO työllistää 500 nuorta. 14-17-vuotiaille peruskoululaisille ja lukiolaisille on suunnattu valtakunnallinen 2 viikkoa kestävä harjoitteluohjelma. Tähän harjoitteluohjelmaan valitaan 300 nuorta. Toinen ohjelma on tarkoitettu ammattiin opiskeleville nuorille. Tarjolla on 1 kuukauden mittainen yli

15-vuotiaille suunnattu harjoittelu, johon valitaan 200 nuorta.

Kesätöistä ja harjoitteluohjelmista kiinnostuneille löytyy internetsivustolta www.pko.fi/kesatyot tarkemmat hakuohjeet ja -kriteerit. Kesätöitä haetaan tänä vuonna täysin sähköisesti. Haku alkaa tiistaina 12. tammikuuta. Harjoitteluohjelmiin hakemusten viimeinen jättöpäivä on 13.3. ja pidempiin kesätyöpesteihin 30.4.

Harjoitteluohjelmien lisäksi PKO palkkaa eri toimipaikkoihinsa yhteensä 200 kesätyöntekijää, joten tänä kesänä osuuskauppa tarjoaa kesätöitä 700 nuorelle.

  • Harjoittelupaikkoihin odotamme jälleen suurta kiinnostusta. Aiempina vuosina yhtä harjoittelupaikkaa kohti on ollut jopa noin kymmenkunta hakemusta, joten valitettavasti väkisinkin moni hyvä hakija jää ilman paikkaa, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen sanoo.

Monosen mukaan valttikortteja kesätyöhaussa ovat iloinen asiakaspalveluasenne, halu oppia uutta, hyvät yhteistyötaidot sekä uteliaisuus ja reippaus.

 Lisätietoja: PKO, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen p. 010 762 2024

 

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on asiakasomistajiensa omistama yritys, joka tuottaa etuja ja palveluita asiakkaille 10 kunnan alueella Pohjois-Karjalassa. PKO:lla on eri puolilla maakuntaa yli 80 toimipaikkaa, jotka työllistävät yli 1 100 henkilöä. PKO:lle on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta.