PKO:lle uusi S-market Lehmoon


09.11.2016

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on saanut rakennusluvan S-marketille Kontiolahden Lehmoon. Tontti sijaitsee Jaamankankaantien ja Kruununtien risteyksessä osoitteessa Ensolantie 1. Uuden yksikön rakennustyöt on tarkoitus aloittaa tontin puuston raivauksella ensi viikolla. Maansiirtotöihin päästään marras-joulukuun vaihteessa, ja alustavan arvion mukaan S-market Lehmo palvelee asiakkaita kesällä 2017.

PKO:lla on tällä hetkellä Lehmossa S-market osoitteessa Ruottisenahonkatu 17. Yksikkö on toiminut vuokratiloissa.

– Kun uusi S-market Lehmo valmistuu, silloin luovumme vuokralla olevista toimitiloista tämänhetkisessä osoitteessa. Uuden yksikön myötä pääsemme strategiamme mukaisesti toimimaan omassa omistuksessa olevassa kiinteistössä, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

S-market lämpiää aurinkopaneeleilla

Uuteen S-market Lehmoon rakennetaan aurinkovoimalaitos. Myymälän katolle tulevilla lähes 300 aurinkopaneelilla tuotetaan valoisaan vuoden aikaan noin 40 prosenttia yksikön energian tarpeesta. Uuteen S-market Lehmoon tulee myös hiilidioksidikylmäjärjestelmä, minkä ansiosta yksikön energiankulutus on huomattavasti tavallista S-marketia pienempi.

Ympäristö- ja energiaystävällisessä hiilidioksiditekniikassa on yhdistetty LVI, kylmäkalusteet ja rakennustekniikka uudenlaisella toimintamallilla. Kylmätekniikan tuottamaa lauhdelämpöä käytetään lämmittämään lämmin käyttövesi sekä lattialämmityksen välityksellä lähes koko kiinteistö. Vasta talven kovimmilla pakkasilla tarvitaan kaukolämmön tuottamaa lisälämpöä. Kohteessa on lisäksi ovelliset ja kannelliset kylmäkalusteet. Myymälän valaistus on toteutettu led-valoilla, mikä sekin säästää energiaa. Uuden yksikön kokonaisenergiansäästö verrattuna tavalliseen S-marketiin on lähes 40 prosenttia.

  • PKO:n tavoite sekä kaikessa uudisrakentamisessa että myymälöiden remonteissa on tehdä tiloista energiatehokkaat ja sitä kautta mahdollisimman ympäristöystävälliset. Niin tässä kuin muissakin rakennusprojekteissamme työllistämme aina pääsääntöisesti oman maakunnan urakoitsijoita, Kivelä linjaa.

 

S-market Lehmon myyntipinta-ala on 850 m2, joten se on samaa kokoluokkaa kuin esimerkiksi S-market Siilainen Joensuussa. Uusi myymälä tulee työllistämään saman verran kuin nykyinenkin yksikkö eli 6-8 henkilöä vakituisesti. Rakennusinvestoinnin arvo on noin 3 miljoonaa euroa.

PKO:lla on yhteensä 27 S-marketia.

 

Lisätietoja: PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä puh. 010 762 2026

 

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on asiakasomistajiensa omistama yritys, joka tuottaa etuja ja palveluita asiakkaille 10 kunnan alueella Pohjois-Karjalassa. PKO:lla on eri puolilla maakuntaa yli 80 toimipaikkaa, jotka työllistävät yli 1 100 henkilöä. PKO:lle on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta.