PKO:n edustajiston vaalien vaalikone on avattu, äänestys alkaa 5.3.


01.03.2024

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) hallinnossa vaikuttaminen kiinnostaa: PKO:n edustajiston vaaleihin tuli määräaikaan mennessä huikeat 251 ehdokasta! Vaalikone on avattu internetissä, ja äänestämään pääsee tiistaista 5.3. lähtien.

– Edustajisto käyttää PKO:n hallinnossa ylintä päätösvaltaa ja sille kuuluvia asioita ovat esimerkiksi tilinpäätöksen ja osuuskaupan voitonjaon vahvistaminen sekä hallintoneuvoston valinta. Lisäksi edustajisto toimii näköalapaikkana osuuskaupan toimintaan sekä muodostaa tärkeän keskustelufoorumin osuuskaupan toimivan johdon ja omistajien, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä toteaa.

– Edustajiston vaaleissa ovat PKO:n omistajat voineet asettua ehdolle ja esittää ehdokkaita. Mikään muu yritysmuoto ei ole näin avoin ja demokraattinen. Osuuskaupan asiakasomistajat voivat vaikuttaa oman osuuskauppansa toimintaan ja sitä kautta koko maakunnan kehittämiseen, Kivelä jatkaa.

Äänestäminen alkaa tiistaina 5.3.

PKO:n edustajiston vaalien ehdokkaisiin voi tutustua internetissä osoitteessa www.pko.fi/edustajistonvaalit2024. Samasta osoitteesta löytyy kaikki tarvittava tieto edustajiston vaaleista. Suora linkki vaalikoneeseen on pko.fi/edustajistonvaalit2024/vaalikone

Edustajistonvaalien äänestysaika on 5.–25.3.2024.

 

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) omistavat noin 109 000 asiakasomistajaa, jotka voivat ottaa päätöksentekoon monella tapaa osaa. 5.–25.3.2024 PKO:n omistajien keskuudesta valitaan vaaleilla 50 jäsentä edustajistoon. Edustajisto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Edustajisto valitaan käyttämällä suhteellista vaalitapaa ja edustajisto valitaan joka neljäs vuosi.


PKO:n edustajistonvaaleissa äänioikeus on jokaisella ennen vaalivuoden alkua Pohjois-Karjalan Osuuskauppaan hyväksytyllä, ennen vaalivuotta 15 vuotta täyttäneillä henkilöjäsenillä.

PKO:n edustajistonvaaleissa äänestäminen toteutetaan sähköisen ja postiäänestyksen yhdistelmävaalina. Äänestyslipuke ja äänestysohjeet toimitetaan PKO:n äänioikeutetuille jäsenille ennen äänestyksen alkua helmi–maaliskuun vaihteessa. Äänestysaika on 5.3.–25.3.2024.

 

Lisätietoja PKO:n edustajiston vaaleista 2024: www.pko.fi/edustajistonvaalit2024

 

Vaaleja varten Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on jaettu kahteen jäsenalueeseen, joista valitaan yhteensä 50 edustajaa.  Asiakasomistajat äänestävät edustajistoon jäsenet omalta jäsenalueeltaan. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva asiakasomistaja voi äänestää ketä tahansa ehdokasta.

Jäsenalue 1: 25 edustajaa: Joensuu
Jäsenalue 2: 25 edustajaa: Ilomantsi, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Tohmajärvi, Rääkkylä ja Rautavaara.

PKO:n edustajiston vaaleissa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Edustajisto käyttää jäsenten päätösvaltaa osuuskaupassa. Edustajisto valitaan vaalilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet.

Lisätiedot medialle:

Juha Kivelä, toimitusjohtaja, p. 010 762 2026, juha.kivela@sok.fi

Petri Vähä, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, p. 010 762 2034, petri.vaha@sok.fi