PKO:n ja Kataja Basketin Yhteistä hyvää-tempauksessa kerättiin 40 pelipalloa vähävaraisille perheille


15.12.2022

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja urheiluseurat järjestävät hyväntekeväisyystapahtumien sarjan vähävaraisten perheiden ja nuorten hyväksi. Tapahtumien yhteydessä kerätään muun muassa keppihevosia sekä urheiluvälineitä lahjoitettaviksi. Tapahtumien markkinoinnista ja lahjoitettujen tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle huolehtii PKO. Lahjoitukset perheille ohjaa eteenpäin Hope ry.

– Kun me PKO:ssa kysyimme omistajiltamme, mihin he haluaisivat meidän suuntaavan hyväntekeväisyystekojamme, tärkeimmäksi kohteeksi mainittiin oman maakuntamme nuoret ja vähävaraiset perheet. Osuuskaupan halutaan tekevän osansa nuorten syrjäytymisen vastaisessa työssä. Tarvetta ovat voimistaneet korona-aika ja perheiden lisääntynyt taloudellinen epävarmuus. Apua tarvitsevien perheiden joukko on laajentunut, toimitusjohtaja Juha Kivelä taustoittaa.

– Esitimme idean yhteisistä hyväntekeväisyystempauksista PKO:n kanssa yhteistyötä tekeville urheiluseuroille, jotka tarttuivat ajatukseen innokkaasti. Olemme yhdessä suunnitelleet sarjan tapahtumia vähävaraisten perheiden nuorten ilahduttamiseksi. Ne käynnistyivät syyskuussa ja tempauksia on tarkoitus järjestää kerran kuukaudessa myös ensi vuonna. Pyrimme tekemään auttamisesta helppoa tarjoamalla mahdollisuuden tuoda lahjoitustavaroita samalla kun tulee esimerkiksi katsomaan peliä. Huolehdimme tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle, joka puolestaan vastaa tavaroiden jakelusta lapsiperheille. Toivomme lahjoitettavien tavaroiden olevan hyväkuntoisia ja siistejä, PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä sanoo.

Kataja Basket Yhteistä hyvää -tempaus 3.12.2022

Tähän asti järjestetyt tempaukset ovat olleet 17.9. PKO-ravien yhteydessä järjestetty keppihevosten keräys, 15.10. Jokipoikien pelissä järjestetty jääkiekkovarusteiden keräys, 6.11. Josban kanssa järjestetty salibandyvarusteiden keräys ja viimeisimpänä Kataja Basketin pelissä 3.12. pelipallojen keräys.

– Yhteistä hyvää keräsi n. 40 palloa jotka lahjoitetaan Hope ry:n kautta vähävaraisille perheille, ja sitä kautta saatetaan saada vaikka muutama uusi Kuivalainen tai Markkanen, Kataja Basketin toiminnanjohtaja Johannes Lasaroff sanoo.

Kataja Basket – KTP-Basket -peli pelattiin Motonet Areenalla lauantaina 3.12. klo 17. Tempauksessa kerättiin pelipalloja vähävaraisten perheiden hyväksi. Kataja Basket tarjosi hyväkuntoisen pelipallon lahjoittaneille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun. Kiitos kaikille lahjoittajille ja Prisman Jelpille pallojen kuljettamisesta Hope ry:lle!

– Jokainen voi auttaa ja pienilläkin teoilla on merkitystä. Lahjoitusten avulla tarjoamme vähävaraisille lapsille mahdollisuuden kokeilla jotain uutta harrastusta tai aloittaa kenties pitkäkestoisemman harrastamisen. Tuemme myös lasten mahdollisuutta jatkaa jo olemassa olevia harrastuksia, tiiminvetäjä Sanna Räsänen Hope ry Joensuusta toteaa.

– Hyväntekeväisyystempaukset ja junioriurheilun tukeminen ovat käytännön vastuullisuustekoja, joilla sekä toteutamme PKO:n tavoitetta tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempaa paikkaa elää että toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti, Petri Vähä toteaa.

Seuraavat Yhteistä hyvää-tempaukset:
15.1.2023 Joen Juju – Tapanilan Erä Joensuun Urheilutalollla (pallojen ja talviurheiluvälineiden keräys)
18.2.2023 Karelian Hurmos – KyKy-Betset

Lisätietoja: Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä, PKO, 010 762 2034, petri.vaha@sok.fi