PKO:n ja urheiluseurojen Yhteistä hyvää -tempauksia on järjestetty jo vuoden ajan!


28.08.2023

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja urheiluseurat ovat järjestäneet Yhteistä hyvää -hyväntekeväisyystempauksia vuoden 2022 syyskuusta alkaen. Tapahtumien yhteydessä on kerätty hyväkuntoisia urheiluvälineitä lahjoitettaviksi vähävaraisten perheiden ja nuorten hyväksi.

Kiitämme kaikkia ensimmäisen vuoden aikana urheiluvälineitä lahjoittaneita ja tapahtumissa käyneitä! Kiitos myös urheiluseuroille tapahtumien järjestämisestä sekä Joensuussa Hope ry:lle ja Kiteellä MLL Kiteen paikallisyhdistys ry:lle lahjoitusten välittämisestä niitä tarvitseville perheille.

PKO on sekä liike- että jäsenyhteisö ja Yhteistä hyvää -tempauksia järjestämällä toteutamme käytännössä jäsenyhteisörooliamme. Tehdään yhdessä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää!

 

Seuraava Yhteistä hyvää -tempaus:

9.9. Kontiolahden Kajastus U15 jääkiekkoturnaus Kontiolahden jäähallissa klo 10–16

Lahjoita hyväkuntoisia jääkiekko- ja urheiluvälineitä Pohjois-Karjalan vähävaraisille lapsille ja nuorille! Turnaukseen on ilmainen sisäänpääsy. Urheiluvälinelahjoitukset ohjaa eteenpäin Hope Joensuu.

 

PKO:n ja urheiluseurojen Yhteistä hyvää -tempauksissa on kerätty vuoden aikana mm.

– 24 paria luistimia
– 26 jääkiekkomailaa
– 3 suksiparia
– 23 kpl lentopalloja
– 16 pesäpalloa
– 9 pesäpallomailaa
– 8 pesäpalloräpylää
– 45 paria sisäpeli- ja urheilukenkiä
– 14 kpl urheiluvaatteita
– 20 kpl uimapukuja
– 10 kpl uimalaseja ja muita uimatarvikkeita
– 20 kpl uimaleluja
– 31 kpl frisbeetä

ja paljon muita urheilu- ja liikuntavälineitä.

 

PKO:n ja urheiluseurojen Yhteistä hyvää -tempaukset

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja urheiluseurat ovat järjestäneet hyväntekeväisyystapahtumien sarjan vuoden 2022 syyskuusta alkaen vähävaraisten perheiden ja nuorten hyväksi. Tapahtumien yhteydessä kerätään hyväkuntoisia urheiluvälineitä lahjoitettaviksi. Tapahtumien markkinoinnista ja lahjoitettujen tavaroiden kuljettamisesta hyväntekeväisyysseuroille huolehtii PKO. Lahjoitukset perheille ohjaa eteenpäin mm. Hope ry.

– Kun me PKO:ssa kysyimme omistajiltamme, mihin he haluaisivat meidän suuntaavan hyväntekeväisyystekojamme, tärkeimmäksi kohteeksi mainittiin oman maakuntamme nuoret ja vähävaraiset perheet. Osuuskaupan halutaan tekevän osansa nuorten syrjäytymisen vastaisessa työssä. Tarvetta ovat voimistaneet korona-aika ja perheiden lisääntynyt taloudellinen epävarmuus. Apua tarvitsevien perheiden joukko on laajentunut, toimitusjohtaja Juha Kivelä taustoittaa.

– Esitimme idean yhteisistä hyväntekeväisyystempauksista PKO:n kanssa yhteistyötä tekeville urheiluseuroille, jotka tarttuivat ajatukseen innokkaasti. Olemme yhdessä suunnitelleet sarjan tapahtumia vähävaraisten perheiden nuorten ilahduttamiseksi. Ne käynnistyivät syyskuussa 2022 ja tempauksia järjestetään myös vuonna 2023 kuukausittain. Pyrimme tekemään auttamisesta helppoa tarjoamalla mahdollisuuden tuoda lahjoitustavaroita samalla kun tulee esimerkiksi katsomaan peliä. Huolehdimme tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle, joka puolestaan vastaa tavaroiden jakelusta lapsiperheille. Toivomme lahjoitettavien tavaroiden olevan hyväkuntoisia ja siistejä, PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä sanoo.

– Jokainen voi auttaa ja pienilläkin teoilla on merkitystä. Lahjoitusten avulla tarjoamme vähävaraisille lapsille mahdollisuuden kokeilla jotain uutta harrastusta tai aloittaa kenties pitkäkestoisemman harrastamisen. Tuemme myös lasten mahdollisuutta jatkaa jo olemassa olevia harrastuksia, tiiminvetäjä Sanna Räsänen Hope ry Joensuusta toteaa.

– Hyväntekeväisyystempaukset ja junioriurheilun tukeminen ovat käytännön vastuullisuustekoja, joilla sekä toteutamme PKO:n tavoitetta tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempaa paikkaa elää, että toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti, Petri Vähä toteaa.

 

Kaikki Yhteistä hyvää -tempaukset tähän asti:

17.9.2022 PKO-ravit
15.10.2022 Jokipojat
6.11.2022 Josba
3.12.2022 Kataja Basket
15.1.2023 Joen Juju
18.2.2023 Karelian Hurmos
9.3.2023 Lehmo Balls -96
15.4.2023 Joensuun Uimaseura
27.5.2023 JIPPO
6.6.2023 Kiteen Pallo
12.7.2023 Joensuun Maila Naiset
3.8.2023 Joensuun Maila
13.8.2023 PKO-ravit