PKO:n joululahjavarat Perheentalolle


20.12.2017

Tänä vuonna Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) joulumuistamisiin varatut 3 500 euroa lahjoitetaan omistajien toiveiden mukaisesti Joensuun Perheentalo/Pelastakaa lapset ry:lle. Yleisöäänestyksen voitti selvästi Joensuun Perheentalo/Pelastakaa Lapset ry saaden yli 60 % annetuista äänistä. Äänestys oli avoinna 8.12. saakka PKO:n facebook-sivuilla ja S-kanavalla osoitteessa www.pko.fi. Ääniä annettiin yhteensä 1 231, joista Perheentalo sai 838. Varat luovutettiin tiistaina 19.12.

Joensuun Perheentalo (Rantakatu 15) on matalan kynnyksen yhteisötalo, joka tekee ennalta ehkäisevän toimintaperiaatteen mukaista, lapsiperheiden hyvinvointia tukevaa toimintaa, joka on kaikkien lapsiperheiden saavutettavissa.

 

  • Lämmin kiitos PKO:lle lahjoituksesta! Näiden varojen avulla viemme nalleneuvolatoimintaa Joensuun eri kaupunginosiin sekä lähikuntiin, kuten esimerkiksi Noljakkaan, Paiholaan ja Enoon. Käytännössä näillä varoilla järjestetään vähän syrjemmässä asuville lapsille ja lapsiperheille nalleneuvolatoimintaa, aluejohtaja Anne-Maria Saaristo sanoo.

 

Nalleneuvolassa lapset voivat tuoda oman lelunsa ”hoitoon”. Yhdessä terveydenhoitoalan opiskelijan kanssa lapsi punnitsee, mittaa, rokottaa ja laittaa vaikka laastarin lelulle. Samalla jutustellaan lelusta ja sen voinnista. Käynnin päätteeksi lapsi saa Nalle-neuvolakortin, johon on merkattu mm. lelun pituus ja paino. Nalleneuvolassa voidaan esimerkiksi lieventää lapsen lääkäri- tai neuvolapelkoa.

  • Terveydenhoitoalan opiskelijoille Nalleneuvola tarjoaa mahdollisuuden harjoitella lasten ja heidän vanhempiensa kohtaamista, Saaristo sanoo.

 

Muina äänestyskohteina olivat 4H Pohjois-Karjala ja Liekku ry. 4H:llä joululahjarahan kohteena olisivat Pohjois-Karjalassa olevat nuorten 4H-Yritykset ja näiden yritysten laitehankinnat. Liekku ry on vanhemmuuden vertaistukiyhdistys, jonka tavoitteena on jakaa vanhemmille tietoa vauvojen ja pienten lasten hoidosta ja näin vahvistaa perheiden hyvinvointia.


Varoja syöpälapsille ja omaishoitajille
PKO on vuodesta 1987 lähtien vuosittain lahjoittanut joulutervehdyksiin varatut rahat paikallisille toimijoille hyväntekeväisyyteen. Lahjoituksen saajina ovat olleet mm. seuraavat tahot: lähihoitajat, Omaiset mielenterveystyön tukena, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Honkalampi-säätiö, lasten ja nuorten psykiatrinen hoitotyö, perhehoitajat, Parempi Arki ry sekä Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä ry.

Lisätietoja: PKO, viestintäjohtaja Petri Vähä puh. 010 762 2034
Pelastakaa lapset ry, aluejohtaja Anne-Maria Saaristo, p. 040 548 8838