PKO:n kesätyöhaku käynnissä


14.01.2021

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) tarjoamien kesätöiden haku kesälle 2021 on avattu. Internetsivustolla www.pko.fi/kesatyot tarkemmat hakuohjeet ja –kriteerit. Tarjolla on sekä tienaa ja tutustu -kesäharjoittelupaikkoja että varsinaisia, pidempiä kesätöitä. Molempiin on tänä vuonna oma erillinen hakunsa. Kesätöitä haetaan täysin sähköisesti ja viimeinen hakupäivä on 28.2.2021.

– Meille on kunnia-asia tarjota nuorille kesätöitä. Erilaiset harjoitteluohjelmat ja pidemmät kesätyöpestit ovat monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään ja samalla askel kohti aikuisuutta. Me haluamme tarjota tuon mahdollisuuden mahdollisimman monelle nuorelle. Varsinainen kesätyöntekijätarve on noin 300, mutta palkkaamme satoja nuoria tätä enemmän. Nuorten kesätyöllistäminen on meidän tärkeimpiä vastuullisuustekojamme. Tarjoamalla kesätöitä toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti ja samalla konkreettisesti edistämme maakunnan elinvoimaisuutta, toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Hakemuksia kesätyöpaikkoihin on aikaisempina vuosina tullut noin 3500–4 000.
– Luemme jokaisen hakemuksen huolellisesti läpi, ja haastattelemme nuoria noin kolme kertaa enemmän kuin voimme palkata. Jo haastattelukokemus on nuorelle merkityksellinen, vaikka sen seurauksena ei työpaikkaa saisikaan. Valitsemme haastateltavia nuoria myös sosiaalisin perustein ja tarjoamme kesätyöpaikkoja myös erityisnuorille sekä kehitysvammaisille nuorille, joiden olisi muuten hankala työllistyä kesäksi, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen sanoo.
Monosen mukaan valttikortteja kesätyöhaussa ovat iloinen asiakaspalveluasenne, halu oppia uutta, hyvät yhteistyötaidot sekä uteliaisuus ja reippaus. Kesätyöntekijät työskentelevät
S-marketeissa ja Saleissa, eri ravintoloissa, ABC-liikennemyymälöissä, Prismassa, Sokoksessa ja Sokos-hotelleissa. PKO:lla on liiketoimintaa Joensuussa, Juuassa, Kontiolahdella, Liperissä, Polvijärvellä, Outokummussa, Lieksassa, Ilomantsissa, Rääkkylässä, Nurmeksessa, Tohmajärvellä, Rautavaaralla ja Kiteellä.
PKO on Suomen paras kesätyönantaja
Vuonna 2020 Vastuullinen kesäduuni -tutkimuksessa PKO valittiin yli tuhannen työntekijän organisaatioista Suomen ykköseksi. Asteikolla 1– 4 PKO sai arvosanaksi 3,78.
PKO on tänäkin vuonna Vastuullinen kesäduuni -kampanjan (www.kesaduuni.org) kumppani. Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat hyvän ja vastuullisen kesätyön periaatteisiin, jotka tekevät työkokemuksesta hyvän kesätyöntekijälle ja työnantajalle.

– Kaikki lähtee siitä, että nuori otetaan lämpimästi vastaan ja häntä opastetaan töiden alkuun. Nuoren pitää aina tarvitessaan saada apua ja tukea perehdyttäjältään, esimieheltään ja työkavereiltaan. Meillä koko työyhteisö pitää nuorista huolta, lukuisia nuoria työelämään opastanut Joensuun Prisman palvelupäällikkö Janette Vepsäläinen summaa.

PKO:ssa työtehtäviin perehdytyksessä käytetään monia käytännön oppaita ja esimerkiksi korona-aikaa varten räätälöityä työturvallisuusvideota. Yhteisenä työkaluna käytetään mobiilikäyttöistä Duunipassia, jolla kehitetään nuorten työelämätaitoja ja työhyvinvointia.

– Apuvälineet ovat hyödyllisiä, ja niiden lisäksi nuori tarvitsee myös suoraa vuorovaikutusta ja keskusteluhetkiä. Palaute puolin ja toisin on tärkeää. Haluamme tarjota jokaiselle nuorelle parhaan vastaanoton työelämään, Mononen sanoo.

Lisätietoja: PKO, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen p. 010 762 2024