PKO:n kesätyöhaku käynnissä


31.12.2019

PKO:n kesätyöhaku käynnissä

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) tarjoamien kesätöiden haku kesälle 2020 on avattu. Kesätöistä kiinnostuneille löytyy internetsivustolta www.pko.fi/ tarkemmat hakuohjeet ja –kriteerit. Kesätöitä haetaan täysin sähköisesti ja viimeinen hakupäivä on 29.2.2020.

Alle 18-vuotiaille on tarjolla joko kahden viikon tai kuukauden mittaisia kesätyöpestejä ja yli 18-vuotiaille kuukauden tai pidempiä kesätöitä.

  • Osuuskaupan linja on, että nuorten työllistämisestä ei tingitä. Erilaiset harjoitteluohjelmat ja pidemmät kesätyöpestit ovat monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään ja samalla askel kohti aikuisuutta. Me haluamme tarjota tuon mahdollisuuden mahdollisimman monelle nuorelle. Siksi tulemme tarjoamaan kesätöitä eri puolilla toimialuettamme noin 800 nuorelle. Kutsumme haastatteluihin runsaasti nuoria, koska haluamme tarjota kokemuksia myös siitä, miten työpaikkahaastattelussa toimitaan, toimitusjohtaja Juha Kivelä toteaa.

Hakemuksia kesätyöpaikkoihin on aikaisempina vuosina tullut noin 3500 – 4 000 kappaletta.

  • Luemme jokaisen hakemuksen läpi ja nuoria kutsutaan haastatteluun noin kolme kertaa enemmän kuin pystymme palkkaamaan. Haastattelukokemus on nuorelle merkityksellinen, vaikka sen seurauksena ei työpaikkaa saisikaan. Valitsemme haastateltavia nuoria myös sosiaalisin perustein ja tarjoamme useita kesätyöpaikkoja myös erityisnuorille sekä kehitysvammaisille nuorille, joiden olisi muuten hankala työllistyä kesäksi. Tällaisia henkilöitä palkkaamme noin 40, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen sanoo.

Monosen mukaan valttikortteja kesätyöhaussa ovat iloinen asiakaspalveluasenne, halu oppia uutta, hyvät yhteistyötaidot sekä uteliaisuus ja reippaus. Kesätöitä on tarjolla niin eri ravintoloissa, Sokos-hotelleissa, S-marketeissa ja Saleissa kuin ABC-liikennemyymälöissä, Prismassa ja Sokoksessakin.

PKO:lla on liiketoimintaa Joensuussa, Juuassa, Kontiolahdella, Liperissä, Polvijärvellä, Outokummussa, Lieksassa, Ilomantsissa, Rääkkylässä, Nurmeksessa, Tohmajärvellä, Rautavaaralla, Valtimolla ja Kiteellä.

PKO on Vastuullinen kesäduuni -kampanjan (www.kesaduuni.org) kumppani. Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat hyvän ja vastuullisen kesätyön periaatteisiin, jotka auttavat tekemään työkokemuksesta hyvän sekä kesätyöntekijälle että työnantajalle. PKO on aiempina vuosina pärjännyt hyvin valtakunnallisen Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kesätyökyselyssä. PKO on ollut isojen yritysten sarjassa vastuullisten kesätyönantajien kärkikymmenikössä ollen ainoa pohjoiskarjalainen yritys kymmenen parhaan joukossa.

 Lisätietoja: PKO, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen p. 010 762 2024