PKO:n kestokassit uudistuvat – asiakkaat valitsivat uudet kuosit


21.07.2022

S-ryhmän ruokakauppojen suositut kestokassit saavat tämän vuoden aikana uudet, sosiaalisessa mediassa järjestetyllä äänestyksellä valitut kuosit. Uutena valikoimiin tulee myös minikokoinen kestokassi, joka sopii esimerkiksi lasten käyttöön tai eväskassiksi työmatkalle.

Uudet kuosit kestokasseihin valikoituivat asiakkaiden mielipiteiden perusteella. Prisman Facebook-sivuilla järjestettiin viime vuoden puolella äänestys, jossa halukkaat pääsivät kertomaan kommenttinsa eri kuoseista ja äänestämään omaa suosikkiaan. Kestokasseja on jatkossakin saatavilla kahdessa eri koossa. Myös niiden materiaali on sama kuin aiemmin.

”Uudet kestokassit saapuvat myymälöihin yksi kuosi kerrallaan. Isomman kokoisessa kassissa kuoseja on kaikkiaan kahdeksan erilaista, pienemmässä neljä. Ensimmäisenä myyntiin tulee kummassakin koossa mustavalkoinen, S-logoa mukaileva kassi, joita on jo saapunut myymälöihin. Muut uudet kuosit saapuvat myöhemmin tänä vuonna aina sitä mukaa, kun edelliset kassit on myyty”, kertoo S-ryhmän myyntipäällikkö Juhani Haara.

Uutena valikoimiin on tuotu lisäksi paljon toivottu, minikokoinen kestokassi, joka sopii esimerkiksi lasten käyttöön tai vaikkapa eväskassiksi. Näiden kassien kuosi on aakkosaiheinen.

Kestokassin käyttäminen on helppo vastuullisuusteko

Kestokassien myynti on ollut S-ryhmän myymälöissä (Prisma, S-market, Sale, Alepa, Food Market Herkku) viime vuosina kasvussa. Muovisia kestokasseja myytiin viime vuonna yli 20 % enemmän kuin neljä vuotta aiemmin. Määrällisesti myydyin ostoskassi on kuitenkin edelleen muovikassi. S-ryhmän ruokakauppojen muovikassit on valmistettu 89-prosenttisesti kierrätysmuovista.

”Haluamme kannustaa asiakkaitamme valitsemaan kestokassin kertakäyttöisten sijaan tai tuomaan oman kauppakassin mukanaan kotoa. Se on helppo ja yksinkertainen vastuullisuusteko”, Haara sanoo.

Myös muovikassia on suositeltavaa käyttää uudelleen mahdollisimman monta kertaa. Lopuksi muovikassin voi hyödyntää esimerkiksi roskapussina tai kierrättää muovinkeräyksessä.

”Omaa muovikassien ostamistaan voi tarkkailla helposti S-mobiilista löytyvän muovikassilaskurin avulla. Jos muovikasseja tulee ostettua usein, voi vaikka laskea, kuinka paljon säästäisi, jos siirtyisi käyttämään niiden sijaan kestokassia”, Haara vinkkaa.

#meijänpko #kestokassi