PKO:n Omistajailloissa tarjolla veloituksetonta digitukea


24.05.2023

PKO:n Omistajailloissa tarjolla veloituksetonta digitukea

Kesä- ja elokuussa on Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) Omistajailtojen yhteydessä tarjolla veloituksetonta digitukea. Kolmessa eri puolilla maakuntaa järjestettävässä tapahtumassa annetaan opastusta siihen, miten digitaalisia palveluita käytetään. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton arvion mukaan maakunnassa on jopa 25 000 ihmistä, joita uhkaa putoaminen digimaailman ulkopuolelle.

– Digituen tarjoaminen on käytännön teko, jolla osaltamme pyrimme ehkäisemään digiosattomuutta. Näin toteutamme sekä PKO:n missiota eli perustehtävää tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää että toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti, toimitusjohtaja Juha Kivelä taustoittaa.

–  Digituen tarkoitus ei ole hoitaa asioita ihmisten puolesta, vaan auttaa heitä käyttämään itsenäisesti digitaalisia palveluita, projektisuunnittelija Minna Tuuva Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta toteaa.

Maakuntaliiton Digiosallisuus Pohjois-Karjalassa -hankkeessa on tarkoituksena luoda pysyvä toimintamalli maakunnan digitukiverkostolle. Kesän tapahtumissa digituen järjestäjinä ovat myös Juuan Ellinkulma ja Välke ry:n Digiä NYT! -hanke. Lisäksi PKO:n mobiilineuvojilta on mahdollista saada neuvontaa S-mobiilin käyttöön.

Lokakuussa 2022 PKO testasi Prismassa digitapahtumaa useiden paikallisten digitukea tarjoavien yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtumassa annettiin käytännön opastusta ja neuvontaa älylaitteiden käyttöön sekä kerrottiin, missä näitä taitoja voi vielä opiskella lisää.  Palaute tapahtumasta oli hyvää, joten nyt tapahtumia laajennetaan myös muualle maakuntaan: kesäkuussa Juukaan ja Outokumpuun sekä elokuussa Liperiin. Tapahtumat toteutetaan PKO:n Omistajailtojen yhteydessä. Alueellisena ja osuustoiminnallisena yrityksenä yksi PKO:n tärkeimmistä periaatteista on tuoda palveluja kaikkien maakuntamme asukkaiden ulottuville.

– Tämä ei PKO:n kohdalla tarkoita vain fyysisiä palveluja – kauppoja, hotelleja ja ravintoloita – vaan yhä enenevässä määrin myös digitaalisia palveluita. Siksi näemme tärkeäksi, että kaikki asiakasomistajamme osaavat hyödyntää niitä. Haluamme toimia syrjäytymisen, myös digisyrjäytymisen, ehkäisemiseksi, Kivelä sanoo.

–  Koronakriisi vauhditti entisestään monien palveluiden siirtymistä verkkoon. Jos nyt ei ole osaamista käyttää digitaalisia välineitä ja palveluja, on suuri vaara, että omien asioiden hoitaminen käy mahdottomaksi. Syksyllä Prismassa järjestetyn tapahtuman yhteydessä totesimme, että digineuvonnalle on todella tarvetta, PKO:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä kertoo.

Kaikki tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin voi tulla joko oman älylaitteen kanssa tai ilman. Myöskään ajanvarausta ei tarvita, joten on hyvä varautua odottamaan omaa vuoroa. Digitukitapahtumat ovat osa PKO:n Omistajailtoja, joissa on ohjelmaa ja tarjoilua koko perheelle, paikallisten tuottajien sekä yhdistysten esittelypisteitä. Lisäksi on mahdollista keskustella PKO:n johtoryhmän jäsenien, yksiköiden päälliköiden sekä PKO:n hallinnon edustajien kanssa ja kuulla osuuskaupan tuoreimmat kuulumiset.

 

Kesän 2023 digitukitapahtumat PKO:n Omistajailtojen yhteydessä:

To 1.6.2023 S-market Juuka klo 17-19

Ma 12.6.2023 S-market Outokumpu klo 17-19

Ti 22.8.2023 S-market Liperi klo 17-19

Lisäksi PKO järjestää Omistajaillat 6.6. Lieksassa ja 29.8. Tohmajärvellä. Näissä tapahtumissa ei ole tarjolla digitukea. Yhteistyökumppanien kanssa on sovittu, että digitukitapahtuman järjestelyjä testataan kolmessa Omistajaillassa ja päätöksiä jatkosta tehdään sen perusteella.

 

Lisätietoja:
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä, PKO, 010 762 2034, petri.vaha@sok.fi
Projektisuunnittelija Minna Tuuva, Digiosallisuus Pohjois-Karjalassa-hanke, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, p. 050 308 6405

 

Lue lisää:

Digiosallisuus Pohjois-Karjalassa -hanke: pohjois-karjala.fi/digituki/

PKO:n Omistajaillat 2023: pko.fi/news/pkon-omistajaillat-kesalla-2023/