PKO:n omistajat päättävät aukioloajoista


15.12.2015

Omistajat päättävät myymälöiden aukioloajoista

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) kysyy omistajiltaan, mihin aikaan nämä haluaisivat Prisman, Sale-myymälöiden ja S-marketien olevan auki. Eduskunnan tiistaina 15.12. hyväksymä lakimuutos vapauttaa kauppojen aukioloajat. PKO tarttuu lakimuutoksen avaamaan mahdollisuuteen ja kysyy omistajiltaan, minä aikoina nämä haluavat asioida omistamissaan yksiköissä.

PKO:n omistajille ja muille asiakkaille suunnattu kysely aloitettiin aukioloaikoja vapauttavaa lakimuutosta ennakoiden jo viime viikolla. Kysely on avoinna 21.12. saakka kaikissa PKO:n vähittäiskaupan yksiköissä eli Prismassa, 3 Sale-myymälässä sekä 27 S-marketissa.

– Haluamme kehittää palveluitamme omistajiamme kuunnellen, joten he saavat nyt vaikuttaa ja kertoa, mikä olisi heille henkilökohtaisesti paras aika käydä kaupassa. Saatujen vastausten ja ostokäyttäytymisen pohjalta teemme lain voimaantultua paikkakunnittain ja toimipaikoittain päätöksiä aukioloaikojen mahdollisista muutoksista, sanoo vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen.

  – Vain omistajilta kysymällä ja heidän toiveidensa suuntaan aukioloaikoja muokkaamalla saamme tietää, mikä tässä uudessa tilanteessa toimii. Jos omistajat niin toivovat, kokeilemme nykyistä pidempiä aukioloaikoja. Vain tekemällä tiedämme, mikä toimii ja mikä ei. Jos uudet aukioloajat eivät sovikaan omistajillemme, viilamme niitä uudestaan, Härkönen sanoo.

Valta on omistajilla

Jos omistajat haluavat nykyistä pidempiä aukioloaikoja, silloin Prismassa, Sale-myymälöissä ja S-marketeissa tehtävien henkilötyötuntien määrä lisääntyy. Tällöin PKO:n oma väki saa halutessaan enemmän työtunteja, ja tarvittaessa uusiakin tekijöitä etsitään.

– Lähdemme siitä, että iltavuorot pyritään jakamaan mahdollisimman pitkälti henkilökunnan toiveet ja henkilökohtaiset tilanteet huomioon ottaen. Ilta- ja viikonlopputyöstä maksetaan myös lisiä, siksi ne ovat usein haluttuja vuoroja, Härkönen sanoo.
 

Lisätietoja: PKO, vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen, p. 010 762 2035.