PKO:n omistajille lottovoiton verran palautuksia


29.04.2016

PKO alueosuuskaupoista paras palkitsija

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) edustajiston keskiviikkona 27.4. tekemän päätöksen mukaisesti vuoden 2015 voitosta maksetaan PKO:n omistajille ylijäämänpalautusta 5,1 miljoonaa euroa. Omistajat saavat 2 prosenttia rahana takaisin niistä bonusostoista, jotka he ovat PKO:n toimipaikoista vuoden 2015 aikana tehneet. Ylijäämänpalautus maksetaan osuuskunnan omistajien tileille S-Pankkiin 25. toukokuuta.

PKO:n maksama 2 prosentin ylijäämänpalautus on S-ryhmässä tasoltaan korkein.

PKO on niitä harvoja osuuskauppoja, jotka maksavat ylijäämänpalautusta. PKO on maksanut ylijäämänpalautusta vuodesta 1998 lähtien.

PKO:n edustajiston päätöksen mukaisesti omistajien 100 euron osuuspääomalle maksetaan 12 prosentin korko. Summa on yhteensä 0,8 miljoonaa euroa. Kun lasketaan yhteen osuusmaksun korko sekä ylijäämänpalautus, PKO palauttaa vuoden 2015 tilikauden ylijäämästään 56 prosenttia omistajilleen. Palautettava summa on 5,9 miljoonaa euroa. Loput tuloksesta käytetään toiminnan kehittämiseen ja investointeihin.

Edustajisto on PKO:n ylin päättävä elin. 40-henkisen edustajiston jäsenet on vaaleilla valittu osuuskunnan omistajien keskuudesta.


Vuodelta 2015 PKO:n omistajille palautuu Bonusta, maksutapaetua, osuuspääoman korkoa ja ylijäämänpalautusta 17,5 miljoonaa euroa. PKO:n omistajat saavat ostoistaan rahaa takaisin keskimäärin 244 euroa taloutta kohti, mikä on Suomen alueosuuskaupoista toiseksi eniten. PKO on vuodesta 1998 lähtien aina ollut Suomen parhaiten palkitsevien osuuskauppojen joukossa eli joko paras tai toiseksi paras. Tämä saavutus tekee PKO:sta Suomen parhaiten omistajansa palkitsevan osuuskaupan.

Lisätietoja antaa: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä p. 010 762 2026

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on asiakasomistajiensa omistama yritys, joka tuottaa etuja ja palveluita asiakkaille 10 kunnan alueella Pohjois-Karjalassa. PKO:lla on eri puolilla maakuntaa yli 80 toimipaikkaa, jotka työllistävät yli 1 100 henkilöä. PKO:lle on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta