PKO:n omistajille maksutonta lakiasioiden neuvontaa


01.02.2019

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) omistajille on tarjolla maksutonta lakiasioiden neuvontaa Joensuun lisäksi nyt myös sekä Lieksassa että Kiteellä. PKO:lla ja Kontturi & Co Oy:llä on yhteistoimintasopimus, jonka ansiosta PKO:n asiakasomistajat voivat neuvotella asianajajan kanssa veloituksetta. Tällaisia Asiakasomistajapäiviä on jo vuodesta 2000 lähtien järjestetty Joensuussa, ja nyt pienen tauon jälkeen palvelu on jälleen saatavissa myös sekä Lieksassa että Kiteellä. Kiteellä ja Lieksassa asiakasomistajien lakipäiviä on 1-2/kuukausi. Määrää on mahdollisuus kasvattaa tarpeen mukaan. Maksuttoman neuvottelun kesto on noin 20 minuuttia, ja neuvottelu tulee varata etukäteen puhelinnumerosta 013 120 731.

-Ajatuksena on tarjota matalan kynnyksen palvelu, jossa asiakasomistaja voi kysyä veloituksetta alkuneuvoa lakiasioihin. Kysyjä saa asianajajalta suoraan vastauksen siihen, miten asiaa kannattaa edistää ja minkälainen prosessi voi olla kyseessä, PKO:n viestintäjohtaja Petri Vähä sanoo.

-Tämän käytännön tarkoituksena on myös arkipäiväistää mielikuvaa lakiasiapalveluista. Kokemuksemme perusteella voin sanoa, että moni asia ratkeaa jo maksuttoman neuvonnan aikana. Esimerkkinä voisi mainita vaikkapa sen,  vastaavatko kuolinpesän osakkaat kuolinpesän veloista, asianajaja, laamanni Harri Kontturi sanoo.

Mikäli alkuneuvottelu johtaa toimeksiantoon, saa asiakasomistaja 10 prosentin hintaedun arvonlisäverottomasta palkkiolaskutuksesta. Käytännössä alennus merkitsee PKO:n omistajalle useimmiten jopa satojen eurojen arvoista asiakasomistajaetua. Myös eräät tavallisemmat asiakirjat kuten testamentit, avioehtosopimukset, edunvalvontavaltakirjat sekä lahjakirjat on saatavissa edulliseen asiakasomistajahintaan. Alkuvastaanotto ja luottamukselliset keskustelut tapahtuvat Kiteellä osoitteessa Olkontie 6 sijaitsevassa neuvottelutilassa. Lieksassa neuvottelutila sijaitsee osoitteessa Moisionkatu 1.

Lisätietoja: Asianajaja, varatuomari Harri Kontturi, p. 013 120 731
PKO, asiakkuuspäällikkö Teija Perälä, puh. 010 762 2021