PKO:n Ulla Kärjelle valtakunnallinen Ässäpäällikkö-palkinto


07.09.2024

Nurmeksen Break Sokos Hotel Bomban hotellipäällikkö Ulla Kärki palkittiin lauantaina 7.9.2024 Ässäpäällikkönä. Osuuskauppojen asettamista ehdokkaista Ässäpäälliköinä palkitaan ansioituneita päälliköitä S-ryhmän yrityksistä joka toinen vuosi. Palkinnot julkistettiin valtakunnallisilla S-Päällikköpäivillä Lahdessa.

Ässäpäällikön valintakriteereinä on tuloksellisuuden hyvä kehitys kolmen vuoden ajan. Tuloksellisuudessa mitataan muun muassa asiakastyytyväisyyttä, johtamistaitoja, myynnin kehitystä ja liiketoiminnan katetta. Valintaperustelujen mukaan Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) Ulla Kärki on näyttänyt vahvaa osaamistaan esimerkiksi tiimin johtamisessa sekä hänellä on ollut rohkeutta hoitaa myös haasteita Break Sokos Hotel Bomban uudistuksen pyörteissä.

Valintaperustelujen mukaan:

”Ulla Kärki johtaa tiimiään suurella ja lämpimällä sydämellä. Monikansallinen työyhteisö haastaa kokenutta esihenkilöä oppimaan myös uutta normaalin arjen rinnalla. Asiakaskokemus ja henkilöstön osaaminen ovat kehittyneet reilusti viime vuosien aikana useilla mittareilla mitattuna. Rohkeus tarvittaessa puuttua myös epäkohtiin ratkaisten tiimin kanssa haasteita yhdessä on tämän Ässäpäällikön vahvaa osaamista. Kattavan uudistuksen läpikäynyt Break Sokos Hotel Bomba on jatkossa aina vain upeimpien elämyksien näyttämö hänen johdollaan!”

Hotellipäällikkönä Kärjen vastuualueisiin kuuluvat hotellin majoitus- ja kylpyläliiketoiminnot. Työyhteisö on monimuotoinen ja monikielinen. Esihenkilönä Kärki kannustaa tiimiläisiään kokeilemaan uusia työtehtäviä eri osastoilla oman mielenkiinnon mukaan. Näin jokainen pääsee käytännössä testaamaan, millainen työ tuntuu eniten omalta. Kielimuurikaan ei ole estellyt Kärkeä: kun esimerkiksi osa ukrainalaisista työntekijöistä ei puhunut englantia, asiat hoituivat Google-kääntäjän ja elekielen avulla.

”Ulkomaalaistaustaiset työntekijät ovat tuoneet meidän työyhteisöömme paljon sekä osaamista että toisten kulttuurien ymmärrystä. Tämä on iso etu myös siinä, että osaamme ottaa meidän hotellivieraiden tarpeet huomioon paremmin, kun meillä on eri kulttuuritaustojen ymmärrystä omassa tiimissä”, Kärki kuvailee työyhteisöään.

Monimuotoinen ja suvaitsevainen työyhteisö on PKO:lle tärkeä arvo. PKO:ssa kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa omiin työtehtäviinsä, kehittää omaa ammattitaitoaan ja edistää uraansa haluamaansa suuntaan.

”Ässäpäälliköksi palkitseminen tuntuu uskomattomalta, olen nöyrän kiitollinen ja täysin häkeltynyt tästä huomiosta. Tämä palkinto kuuluu koko tiimilleni. Ammattitaitoisten palveluvastaavien ja esihenkilön kanssa olemme onnistuneet yhdessä. Työnantajana PKO on antanut minulle tilaa ja turvaa kasvaa alan ammattilaiseksi ja esihenkilöksi. Meillä on loistava yhteishenki ja kaikilla on timanttinen yhdessä tekemisen asenne”, Kärki kuvailee tunnelmiaan palkintojenjakotilaisuudessa.