PKO:ssa henkilöstökokemus huippuluokkaa


01.12.2023

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) kartoittaa henkilöstön kokemuksia työstä ja työnantajasta vuosittain työyhteisö- eli TYT-tutkimuksella. Tuloksia seurataan tarkasti ja tavoitteena on pysyä erinomaisella tasolla kuten aikaisempinakin vuosina. TYT-tutkimus toteutetaan Eezy Flow Oy:n PeoplePower-tutkimuksesta S-ryhmälle räätälöidyllä tutkimuskonseptilla. 95 prosenttia PKOlaisista vastasi kyselyyn.

 ”Luokituksemme on AAA Erinomainen kuten ennenkin. Saimme jälleen myös Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen. Se meillä on ollut vuodesta 2012 lähtien”, toteaa henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen.

Vertailuna kerrottakoon, että tutkimuksessa käytetty TYT-indeksi on PKO:lla 80 pistettä, mikä on yli 10 pistettä Suomen yleisnormin yläpuolella. PKO:n tuloksissa sitoutumis-, johtamis-, suorityskyky ja omistautuneisuusindeksin tulokset ovat vertailuaineistoon nähden erittäin korkealla tasolla.

”Kaikki mittarimme tutkimuksessa olivat selkeästi yli normaalin tason. Meillä on aina panostettu työhyvinvointiin ja pitkäjänteinen työ näkyy tuloksissa. PKO on haluttu työnantaja ja 92 prosenttia työntekijöistämme on valmis suosittelemaan meitä hyvänä työnantajana. Tätä lukua ei voi mistään ostaa tai määrätä, sen voi saavuttaa vain sillä, että ihmiset kokevat työpaikan reiluksi, oikeudenmukaiseksi ja työilmapiiriltään miellyttäväksi”, kiittelee Mononen.

Suomen yleisnormi oman työnantajan suosittelussa on 79 prosenttia.

Tutkimus osoittaa, että PKO:n tuloksissa nousevat esille työnantajakuva, toiminta- ja johtamiskulttuuri, tehokas päätöksenteko, oikeudenmukainen palkitseminen sekä yksiköiden välinen yhteistyö. Merkittävin parannus edellisvuodesta on tapahtunut esimerkiksi työntekijöiden kokemuksessa palkkatason kilpailukykyisyydessä sekä PKO:n kehityssuunnassa. Myös kokemus osaamiseen panostamisessa on vahvistunut jatkuvasti viimeisten kolmen vuoden aikana.

”Me tuemme kaikissa toiminnoissamme henkilöstömme ammatillista kehittymistä, esihenkilömme kiinnittävät huomiota henkilöstön työkykyyn ja lisäksi tiimien toimintatavat edistävät hyvää työkykyä. TYT-tutkimus on meille johtamisen väline. Tällaisia tuloksia ei voi syntyä kuin kaikkien meidän panoksesta ja osallisuudesta toimipaikan ja PKO:n työntekijätyytyväisyyden eteen. Psykologinen turvallisuus on tärkeää, jotta kaikki voivat avoimesti esittää ideoitaan ja kysymyksiään, eikä tarvitse pelätä, miten niihin suhtaudutaan. Tämä luo hyvän pohjan toiminnan kehittämiselle”, henkilöstöjohtaja Mononen sanoo.