Pohjois-Karjalan Kauppakamarin juhlavuosi -tärkeintä on saavutettavuus


21.01.2014

Tärkeintä on saavutettavuus

Pohjois-Karjalan Kauppakamari juhlii kuluvana vuonna 60-vuotista taivaltaan. Pitkiä perinteitään kunnioittaen Kauppakamari pyrkii jatkuvasti uudistumaan ja tekemään uusia avauksia nykypäivän kauttaaltaan kansainvälisessä toimintaympäristössä. Tämä vaatii muun muassa digitaalisuuden edistämistä, jotta Pohjois-Karjala pysyy esillä potentiaalisena ja houkuttelevana sijoituspaikkana niin kotimaisille kuin ulkomaisille yrityksille ja muille organisaatioille. Sen ohella on tärkeää taata konkreettinen saavutettavuus. Tämän turvaamiseksi Kauppakamari tekee väsymätöntä työtä liikenneyhteyksien ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

  • Suomen kilpailukyky koostuu maakuntien elinvoimaisuudesta mikä säilyy ja kehittyy vain, kun kokonaisuus toimii. On esimerkiksi turha investoida valokaapeliin maaseudun keskelle jos sinne sitä käyttämään ei tietä pitkin kukaan pääse, konkretisoi kauppakamarin toimitusjohtaja Anne Vänskä.

Kauppakamari lähtee juhlavuoteen uuden hallituksen puheenjohtajan johdolla.

Pohjois-Karjalan Kauppakamarin syyskokous on valinnut Kauppakamarin hallituksen puheenjohtajaksi vuodeksi 2014 Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Juha Kivelän. Kivelä on aiemmin toiminut Kauppakamarin hallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana.

  • Pohjois-Karjalan Kauppakamari tekee arvokasta työtä yritysten toimintaedellytysten ja alueen elinvoimaisuuden hyväksi. On kunnia saada olla mukana tämän työn tekemisessä, Kivelä sanoo.

Ensitöikseen hän haluaa tutustua mahdollisimman hyvin Kauppakamarin jäsenyrityskenttään.

  • Nyt on Kauppakamarin aika jalkautua entistäkin näkyvämmin jäsenistön pariin. Jäsenyritysten yhteistyötä helpottaa tavattoman paljon se, että meillä on ymmärrys toistemme tekemisistä ja yhteinen näkemys toiminnan tavoitteista. Tapaamisten kautta syntyy keskinäinen luottamus, ja sitä kautta kuin itsestään kasvaa innostus sekä tahtotila, jota kohti pyritään.

Kivelän mukaan Kauppakamarin on ensiarvoisen tärkeää edesauttaa jäsenten yritystoimintaa edistäviä toimintatapoja ja uusia yhteistyökumppanuuksia. Yritystoiminnan kasvun kannalta tärkeitä asioita on paljon.

  • Esimerkkeinä mainittakoon toimivat kuljetusyhteydet ja Venäjän potentiaali niin viennin kuin sieltä tälle alueelle suuntautuvan ostovoiman suhteen.

Jouni Pitko toimi Kauppakamarin hallituksen puheenjohtajana vuodet 2010-2013.
 

  • Voin sanoa, että maakunnassa on erittäin hyvä henki ja yhteistyö elinkeinoelämän, kuntien ja koulutusorganisaatioiden kesken. Kaikki toimijat ymmärtävät myös sen, että edunvalvonta- ja vaikuttamistyö on erittäin pitkäjänteistä toimintaa. Esimerkkinä käy Varkauden tie, jonka kunnostamiseen on vuosikausien jälkeen saatu suunnittelutyöhön määrärahat.