Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) palkittiin vastuullisena vammaisten ja osatyökykyisten nuorten kesätyönantajana


30.08.2016

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) palkittiin vastuullisena vammaisten ja osatyökykyisten nuorten kesätyönantajana

Vastuullisen kesäduunikampanjan päätösseminaarissa 30.8. palkittiin jälleen parhaita kesätyönantajia. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) vastaanotti vuoden 2016 erikoispalkinnon esimerkillisestä ja vastuullisesta vammaisten ja osatyökykyisten nuorten työllistämisestä.

Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö (Vamlas) valitsi palkinnon saajaksi Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO), joka on tehnyt pitkään töitä erityistä tukea tarvitsevien nuorten työllistämiseksi. Palkinnon vastaanotti PKO:n henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen.

– Olemme jo vuosien ajan tehneet tiivistä yhteistyötä valtakunnallisesti toimivan ammatillisen erityisoppilaitos Luovin kanssa. Olemme kouluttaneet PKO:lle työpaikkaohjaajia ja hioneet käytäntöjä, jotta erityistä tukea vaativien nuorten työllistäminen ja heidän työnsä ohjaaminen olisi kaikille osapuolille mahdollisimman antoisaa, Mononen sanoo.

Monosen mukaan kokemukset nuorista ovat olleet hyviä. He ovat kovia tekemään käytännön töitä ja ovat viihtyneet niin myynti- kuin varastotöissäkin.

– Osuustoiminnallisen yrityksen perusarvoihin kuuluu ympäröivästä yhteisöstä välittäminen. PKO:ssa on linjattu, että taloudellisesti haastavinakaan aikoina nuorten työllistämisestä ei tingitä. Työ- ja harjoittelumahdollisuuksien tarjoaminen nuorille on paras tapa auttaa heitä löytämään oman alansa ja työllistymään. Näiden nuorten kanssa työskentely on rikastuttanut monilla tavoin toimipaikkojemme ja työntekijöidemme arkea, valottaa Mononen.  

PKO:lla on ollut kuluvan vuoden aikana työsuhteessa, kesätöissä ja työharjoittelussa yli 50 vammaista ja osatyökykyistä henkilöä.

Kesätyöt kuuluvat kaikille

Vamlas toimii kesäduunikampanjassa asiantuntijakumppanina edistääkseen vammaisten nuorten huomioimista työnhakijoina. Vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille kesätöiden saaminen on tärkeää, sillä polku työelämään on heille usein muita haasteellisempi. Heidät tulisi huomioida hakijoina kesätyönhaussa ja miettiä esimerkiksi, ovatko hakuprosessit esteettömiä kaikille.

Vamlas jakoi palkinnon nyt kolmatta kertaa. Aiempien vuosien voittajia ovat Espoon kaupunki (2015) ja Linnanmäki (2014).  Vastuullinen kesäduuni 2016 on Taloudellinen tiedotustoimisto TATin, T-Median, Soneran, Nokian, RAY:n ja Oikotie Työpaikkojen yhteinen kampanja, joka haastoi työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja. Kesäduunikampanjaan osallistui tänä vuonna ennätykselliset 328 työnantajaa, jotka työllistivät yhteensä yli 50 000 nuorta.  http://www.kesaduuni.org

Lisätietoja: PKO, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen, p. 010 762 2024
Vamlas, hankekoordinaattori, Minna Tarvainen, p. 044 5006860